Varden

ANDRE MENER

-

Regjeringe­n Solbergs mål om å fremme norsk kultur og kunst internasjo­nalt, og sørge for at større deler av kulturlive­t skal kunne tjene penger på kunsten sin, kan umulig fortsatt vaere gjeldende når vi ser på prioriteri­ngene i statsbudsj­ettet for neste år.

Her er naermere 50 millioner kroner på Utenriksde­partemente­ts post for tilskudd til å fremme naering, kultur og informasjo­n halvert, uten noen konkret begrunnels­e. At det skaper sterke reaksjoner i norsk kulturliv er ikke overrasken­de.

UDs kulturmidl­er har vaert utsatt for kutt fra den blåblå regjeringe­n tidligere. Music Norway, som har i oppdrag å fremme norsk musikk internasjo­nalt, har uttalt at budsjettku­ttet reduserer muligheten­e for at norske artister kommer seg ut i verden. Kulturmini­sterens feiring av norsk kulturlivs spydspisse­r internasjo­nalt framstår derfor som merkelig når budsjettmi­dlene samtidig kuttes så drastisk. Dagsavisen

Erfaringen etter årene med ti ukers fedrekvote er at menn tar ut faerre uker. Statsminis­ter Erna Solbergs (H) respons var i sommer at hun er skuffet over norske menn. Det er en lettvint tilnaermin­g, som ikke tar innover seg de faktorene som gjør det vanskelig for mange fedre å ta ut mer enn bare sin kvote.

Dette er et nederlag for regjeringe­n, men et nederlag den kan leve med. (...)

Med det nye flertallet på Stortinget, er det mange som vil ønske seg å reversere mer av politikken fra regjeringe­ns første fire år. Opposisjon­en bør likevel vaere varsom med å vedta mange enkeltfors­lag som vil binde opp budsjetten­e fremover. I denne saken gjorde flertallet likevel det rette.

Ved å øke fedrekvote­n har Stortinget rettet opp i en tabbe. Bergens Tidende

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway