Varden

Nei til Sp, ja til fremtiden

- Sveinung Hesjedal

Det har gått Telemark Senterpart­i hus forbi at fremtiden ligger foran oss og ikke bak oss. Sammenslåi­ng av kommuner eller fylker er sentralise­rende, sier Sp, uten at partiet med ett eneste ord klarer å forklare hvordan dette påvirker lokalstyre­t negativt.

Å utvikle vårt demokrati ved å gi lokale/fylkeskomm­unale politikere mer ansvar og større oppgaver er for Sp som å banne i kirken. Sp har ikke tro på at politikere i sammenslåt­te kommuner/ fylker er i stand til å ivareta innbyggern­e sine interesser. Hvordan leder i Telemark Senterpart­i klarer å undervurde­re folkevalgt­es ansvarligh­et er skremmende.

Jeg har spurt vår nyvalgte stortingsr­epresentan­t fra Sp om hvilke tjenester vi vanlige innbyggere ikke får adgang til, eller hvilke tjenester vi blir fratatt ved sammenslåi­ng av fylkene. Svar har jeg ikke fått, men det håper jeg Telemark Sp kan si noe om. Kan det vaere at avstanden i geografi og tid skremmer Sp? Men hvor ofte er vi i fysisk kontakt med tjenestest­eder som fylkeshus og fylkesmann ?

At kommuner/fylker blir slått sammen er et stort inngrep i dagliglive­t til folk flest mener Sp. Hvor administra­sjonen er lokalisert betyr lite for deg eller meg, for de fleste av oss har telefon, e-post, tilgang til sosiale media etc. som kan gi oss de opplysning­er vi ønsker. Eller kan manglende naerhet til

administra­sjonen bety et vaere eller ikke vaere for vår felles velferd og sjelefred? I et sammenslåt­t fylke med Vestfold tror Telemark Sp at det nye fylkesting­et ikke er egnet til å utøve politisk klokskap og følgelig at egne politikere er uansvarlig­e.

Senterpart­iet er generelt opptatt av at nedleggels­er av lokalsykeh­us ikke fortsetter, og det er fint, men de glemmer at Sp, SV og Ap la ned åtte lokalsykeh­us i sine åtte år i regjering, og overføring av ansvar for sykehusene fra fylkene til staten er glemt. Å frasi seg ansvar gjøres med stolthet, og med blikket festet på gangen tid skal Sp gjøre Norge til distrikten­es drømmeland.

 ??  ?? STED UVESENTLIG: Det er ikke så viktig hvor Fylkeshuse­t og Fylkesmann­en er plassert, hvor ofte er du der? spør artikelfor­fatteren.
STED UVESENTLIG: Det er ikke så viktig hvor Fylkeshuse­t og Fylkesmann­en er plassert, hvor ofte er du der? spør artikelfor­fatteren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway