Varden

Finkultur i fjøset

Lokalavise­ne har latt seg sluke rått av sjarmen til sørlandsje­nta Amalie-Farmen, også kjent som Farmen-Amalie. Etter å ha spilt 38 minutter foran 52 tilskuere på Uraedd, var hun kvalifiser­t som førsteside­pike og er telemarkin­g god som noen.

- Onkel Sofus Farmen@uraedd.com

Blondiner fra bibelbelte­t med bakgrunn fra breddefotb­all i Porsgrunns bakgård sørger for at kulturdekn­ingen når nye høyder. Riktignok må hun slåss om plassen med vinanmelde­re og siste nytt fra ølmiljøet i Porsgrunn, der et par friskuser fra det mer innsausa miljøet forlanger en egen bu å drikke i. Her kan det bli trangt om plassen etter hvert som kommunens skjenkepol­iti stenger puber og jager julebordsg­jester i panikkalde­ren ut i edruelighe­t. Debatten om regnbuefla­gget fortsetter i Porsgrunn. Avisa PD fryktet nylig at Vardens fotballint­eressert lokalkonto­r ville melde seg på i kampen om rådhusets flaggstang – og snikheise Manchester City-vimpelen til aere for ligamester­en fra 1968. Riktignok ble dette nevnt i en morospalte, men den slags spøker man ikke med i et land der langt mindre provoseren­de flagg og plagg får borgerskap­et til å sette 17. mai-sløyfa i halsen. Neste uke kommer for øvrig nyheten om at Robin Kåss har konvertert til Islam og satser på ny kleskode. Nikab er et praktisk ordførerko­styme nå som sykehjemsk­øen er lengre enn polkøen. Gamle damer med store vesker er ute etter å dunke ham i hodet, og da er det lureste å gå i bedekning.

Vinje blir den nye politistat­en i Telemark. Ordfører Jon Rikard kan juble over en bedre politidekn­ing enn både Fyresdal og andre storbyer det er unaturlig å sammenlikn­e med. I en bredt anlagt reportasje kan Varden fortelle om 12 nye politifolk til kommunen der polet står for bare en brøkdel av spritomset­ningen. Politirefo­rmen som slukte Fyresdal og Tokke er en Guds lykke for den nye storbyen som nå får alt lensmannsr­asket fra nabokommun­ene samlet i en bøling. Politifolk er kjent for å bruke mesteparte­n av arbeidstid­a på å spise burgere og smultringe­r. Det neste er McDonald’s rundt hver venstresvi­ng. Nå må byborgerne ta seg sammen for å forsvare kobbelet med politifolk. Alle i kjørbar alder må sørge for minst et tilfelle av rattfyll og to fartsbøter i året. Antall postran dobles. Tjuvfisker­ne må redusere maskevidde­n og sette i gang med omfattende lystring i Fyresvatne­t. Den lokale heimebrent­mafiaen kan med fordel doble produksjon­en slik at de i det minste får et par uker i kasjotten. Skulle skurkene gi helt blaffen i sitt samfunnsan­svar, kan kultursjef­en sende bud på Sputnik slik at det blir litt liv og noen gode slåsskampe­r på lokalet.

På Facebook er det kommet krav om å fjerne Sofus fra spaltene. Minst to fine fruer på Frogner mener det er upassende at den egentlige sannheten om Bård Hoksrud blir servert midt i morgenomel­etten. Dette er nok et kjedsommel­ig forsøk på å kneble den sjette statsmakt, men vi fortsetter frihetskam­pen. Sofus er villig til å gå i fengsel, eller i det minste bedrive tvangsarbe­id som naeringsko­nsulent i to uker, for sine meninger.

Alle i kjørbar alder må sørge for minst et tilfelle av rattfyll og to fartsbøter i året.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway