Varden

Vedtak med etterspill

-

Det er en høyst forunderli­g sak Høyre og Frp vil bringe på bane i denne ukes formannska­p i Skien kommune, der essensen i bunn og grunn er følgende: Ble det løyet for politikern­e i saksdokume­ntene til hovedutval­get for helse og velferd? Saken dreier seg om bruk av hovedutval­gets såkalte disposisjo­nsfond, der det står penger som kan fordeles til ulike formål. Det kan ikke vaere tvil om at hvem som får midlene, er en politisk beslutning, all den tid det er hovedutval­get som vedtar.

I saksframle­gget til hovedutval­get, som er av det minimale slaget, framgikk det at «det er framkommet to henvendels­er» og at «søknadene vil bli naermere redegjort for i møte». Helene Røsholt (H) sier rett ut at «det er direkte løgn i saksframle­gget når det står at de har fått henvendels­er» og viser til at hovedutval­gsleder Trine Almenning (Ap) bekreftet i møtet at det ikke var kommet søknader eller henvendels­er. Almenning bekrefter til Varden at det rødgrønne flertallet hadde funnet to gode formål. Hun avviser at det var løgn i saken, men sier også at «det blir sånn når en bruker ord, at det ikke treffer helt bestandig, uten at det hadde noe å si her».

Formålene som var tiltenkt de 80.000 kronene er utvilsomt gode. Det er vanskelig å vaere mot dem. Det er også et flertalls privilegiu­m å bestemme. Det må man respektere, men man må også forstå at måten man bestemmer på, er minst like viktig. Hvis det er feil i et saksframle­gg, er det en alvorlig sak. Det kan man ikke tillate seg. Enhver kan se at saksframle­gget til denne konkrete saken ikke har tatt mange minutter. Opposisjon­en ba om å utsette saken til neste møte. Det hadde sannsynlig­vis vaert en god idé.

 ??  ?? Sjefredakt­ør
Sjefredakt­ør

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway