Varden

Synes det er leit å bli mistenkeli­ggjort

Trine Almenning, Ap, sier hun har ikke lyst til å beklage noe overfor H og Frp.

- SKIEN

– Når vi gang på gang forsøker å forklare at det var feil ordvalg i saksdokume­ntet, uten at det går hjem, vet jeg ikke hva jeg skal gjøre, sier lederen av hovedutval­get for helse og velferd.

– Istedenfor å høre på forklaring­en vår blir vi mistenkeli­ggjort. Det er vel grunnen til at vi er i forskjelli­ge partier, sier Almenning.

Hun forklarer at det som skjedde før møtet var følgende: Som leder ber hun kommunalsj­efen sette opp en sak om disposisjo­nsfondet. Dette fondet bruker hovedutval­get slik det finner det for godt. Posisjonen (flertallet) hadde funnet to gode formål og hadde bestemt seg for fordelinge­n av de 80.000 kronene.

– Var det ikke løgn i saken?

– Jeg synes ikke det. Jeg tenkte ikke over at det var skrevet på denmåten,dajegsåsak­eniforkant. Det blir sånn når en bruker ord, at det ikke treffer helt bestandig, uten at det hadde noe å si her. Saksbehand­lingsmessi­g synes jeg ikke det ble gjort noen feil, svarer Almenning.

– Beklager du at det var klønete formulerin­ger?

– Det var uheldig at det kom utpådenmåt­en,menvihadde allerede funnet fram til disse to gode formålene, som er innenfor hovedutval­gets satsingsom­råder. Da er det veldig synd at sånne ting som det her kommer i veien for viktige vedtak og at vi ender opp med å krangle om dette, sier Allmenning.

– Det er ikke noe uvanlig å ta slike initiativ. I fjor ringte jeg Røsholt kvelden i forveien etter at vi hadde hørt om omvendt julenisse i Larvik. Da var hun med på det, og vi fikk det i gang i løpet av 24 timer, sier Allmenning.

 ??  ?? 80.000 KR: Leder Trine Almenning og flertallet i utvalget delte ut 80.000 kr etter en kort orienterin­g.
80.000 KR: Leder Trine Almenning og flertallet i utvalget delte ut 80.000 kr etter en kort orienterin­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway