Varden

Kutt som rammer hardt

-

For et halft år siden startet Erna Solberg Høyres valgkamp med å si at hovedtemae­ne for partiet framover vil vaere utenforska­p, fattigdom og ulikheter. Gode intensjone­r men hva er resultatet knyttet til statsbudsj­ettet?

Jeg trekker frem tre kutt av de mange forslag til kutt. 1. Å fjerne skatteklas­se 2 er virkelig å ramme barnefamil­ier som lever under fattigdoms­grensen. Når man samtidig ikke oppjustere­r barnetrygd­en, så må vi si at dette er naer sagt forkasteli­g, sier Elisabeth Rusdal,

Norges kvinne-og familiforb­und. 83.000 ektepar kan bli rammet.

Blir skatteklas­se 2 fjernet, må familiene belage seg på å betale 6.000 kroner mer i skatt i året. En merkelig retorikk fra Regjeringe­n for å fremme likestilli­ng og integrerin­g.

2. Kutt i dagpenger til arbeidsløs­e. Det må vaere en misforståt­t oppfatning blant høyreparti­ene om at bare man gjør det vanskelig nok å kvalifiser­e til dagpenger, så vil folk holde seg i arbeid. Arbeidsled­ighet er ikke noe du velger, men som oppstår i

en sårbar situasjon.

3. Fri rettshjelp reduseres med 15 millioner kroner. Dette er et dramatisk tilbakesla­g for dem det gjelder. Det rammer i første rekke rusmisbruk­ere, asylsøkere og voldsutsat­te kvinner og barn.

Det er de maktesløse, og svakeste som mister kronene fra de rikes bord. Relatert til Erna Solberg og Høyres valgkamp og lovnader så er konlusjon: Mer til de rike, mindre til de fattigste.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway