Varden

– Nå tar vi en finale avgangen

Notodden gjorde sin del av jobben, men må ut i maksimalt fire finaler om opprykk til 1. divisjon. –Jegtenkerv­itar en av gangen.

- TRONDHEIM ▶ Tom Arne Borgersen tom.arne.borgersen@varden.no

Raufoss venter i kvalifiser­ingen til 1. divisjon allerede førstkomme­nde lørdag.

Deretter er det returoppgj­ør på Notodden lørdagen etter.

Skikkelig gøy

– Vi får noen finaler framover nå, og det er skikkelig gøy. Jeg tenker vi tar en finale av gangen, sier Notodden-trener Kenneth Dokken etter 1-0 mot Byåsen i Trondheim.

Raufoss er vinneren av den andre avdelingen. Vinner over to kamper mellom Notodden og Raufoss møter det tredje siste laget i første divisjon.

– Det blir utrolig spennende, og vi gleder oss, sier Dokken.

Han lot seg ikke vaere skuffet over at direkte opprykk røk på målstreken.

– Vi visste at målforskje­llen ble avgjørende, og hadde forutsetni­ngen at Nest-Sotra var ni mål bedre enn oss før den siste kampen. Derfor er det vanskelig å vaere skuffet, sier han.

Gjorde jobben

Nest-Sotra gjorde sin jobb mot Hønefoss, og vant 3-0.

Mens Notodden hanglet litt den første omgang, brukte Nest-Sotra bare et kvarter på å ta førersetet i opprykksst­riden i sesongens siste kamp. Ståle Steen Saethre satte inn 1-0 for bergenslag­et allerede etter et kvarter.

Forutsetni­ngene for å sikre seg den direkte opprykkspl­assen, var at Notodden måtte ta ett poeng mer enn Nest-Sotra. Med lik poengsum (51 poeng) og bedre målforskje­ll, var det nødvendig at Nest-Sotra avga poeng.

Den muligheten var absolutt til stede da Notodden satte inn 1-0 mot Byåsen. Ole Marius Aasen var kjapt frampå da muligheten bød seg fra kloss hold. Han ga naering til spenningen, som avtok umiddelbar­t da NestSotra økte til 2-0 på Hønefoss.

Akinbola Akinyemi avgjorde mer eller mindre opprykket til Nest-Sotra med 2-0-scoringen som kom rett etter pause. Senere i omgangen økte Nest-Sotra til 3-0 ved samme spiller.

Fra avdeling 1 går HamKam direkte opp til 1. divisjon, mens Raufoss blir Notoddens motstander i kvalifiser­ingskampen.

Før den tredje siste serieomgan­gen i 1. divisjon, er det Fredriksta­d som har denne plassen. 1. divisjon er ikke ferdigspil­t før 5. november.

 ??  ?? SCORET DET ENE:
Ole Marius Aasen scoret det ene målet Notodden trengte for å gjøre sin del av jobben. Når Nest-Sotra
SCORET DET ENE: Ole Marius Aasen scoret det ene målet Notodden trengte for å gjøre sin del av jobben. Når Nest-Sotra
 ?? FOTO: TOM ARNE BORGERSEN ?? FINALER:
Kenneth Dokken og Notodden får minst to og maksimalt fire finaler i kvalifiser­ingen til 1. divisjon.
FOTO: TOM ARNE BORGERSEN FINALER: Kenneth Dokken og Notodden får minst to og maksimalt fire finaler i kvalifiser­ingen til 1. divisjon.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway