Varden

Venter ikke på telefonfra sjefen

Han var i Lars Lagerbäcks aller første Norge-tropp. Fredrik Semb går ikke rundt og venter på et gjensyn med svensken.

- SKIEN ▶ Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

– Jeg tenker ikke på det i det hele tatt, sier Odd-spilleren mens det drar seg mot treningska­mper for landslaget i november.

Diskusjone­n har gått ganske friskt rundt hvem som bør utgjør det norske midtforsva­ret.

Resultaten­e i VM-kvalifiser­ingen har ikke vaert verdens beste argumenter for dem som har fått sjansen, men Semb er avslappet med tanke på om den svenske landslagss­jefen fortsatt er usikker på hvem som er hans beste menn bakerst i sentrallin­jen på banen.

Innholdsri­k sesong

– De han har med nå, har vaert med en stund. Virker vel som det ikke ligger an til de største endringene framover, og jeg bruker ikke mye tid på dette. Min oppgave er her i klubben, sier Odd-spilleren.

Selv har han hatt en innholdsri­k sesong, toppet med det på grensen til bisarre faktum at han står med fire selvmål.

– Jeg, som aldri før har scoret et eneste selvmål, sa han da det fjerde var i boks.

Og hvis landslaget­s magre resultater er et argument for å vurdere tilliten til de nåvaerende stopperne, er det ikke sikkert at Odds sesong slår helt heldig ut med tanke på å spille seg aktuell for Norge, tror Semb.

– Det er selvsagt ikke slik at alt avhenger av klubblaget­s plassering, men jeg tror nok det er en liten sammenheng mellom hvor Odd befinner seg og hvem som blir lagt merke til.

Formsterk stopper

På form bør Odd-spilleren imidlertid vaere på svenskens grublelist­e foran de neste uttakene. Odds problemer har i liten grad handlet om defensive kvaliteter, og i høst har Semb vaert en formspille­r. Senest i Drammen, der han og makker Steffen Hagen ikke kunne klandres for stort, men hvor laget likevel tapte.

Trener Dag-Eilev Fagermo har for lengst snakket midtstoppe­ren tilbake på landslaget.

– Han blir jo litt ivrig, men hyggelig, det, svarer 27-åringen, og deler følelsen av at det rent spillemess­ig har vaert en ganske god høst.

– Jobbet meg ut av det

– Jeg har gjort meg mine tanker om ting og føler at jeg har jobbet meg ut av det i de siste kampene. Og det er ikke stort mer jeg kan gjøre. Har ingen problemer med å se at sesongen som helhet kunne vaert bedre, sier han som har fem kamper igjen til å forbedre søknaden om å få en ny sjanse på landslaget.

Uten at det er noe han tenker på.

– Vi skal avslutte sesongen på en best mulig måte. Jeg har ingen andre fokus enn det. Et landslag er dessuten ikke et vanlig fotballag. De mest formsterke kommer som regel med, så viser man superform over tid, er det sikkert muligheter.

 ??  ?? Odd-stopper Fredrik Semb foran møtet med Nord-Irland i slutten av mars i år – side om side med fotballege­nden
Odd-stopper Fredrik Semb foran møtet med Nord-Irland i slutten av mars i år – side om side med fotballege­nden
 ?? FOTO: ERLEND AAS, NTB SCANPIX ?? U21:
Semb i aksjon for det norske U21-landslaget mot England og Crystal Palace-spilleren Wilfried Zaha i EM 2013.
FOTO: ERLEND AAS, NTB SCANPIX U21: Semb i aksjon for det norske U21-landslaget mot England og Crystal Palace-spilleren Wilfried Zaha i EM 2013.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway