Varden

Planlegger nytt kjøpesente­r

Det er planlagt å bygge et nytt kjøpesente­rbygg på 7000-10.000 m² på tinfosområ­det.

- Knut Heggenes knut.heggenes@varden.no

Planene skal legges fram på en pressekonf­eranse i dag. Det er knyttet stor spenning til hvilke aktører som er involvert i den planlagte utbygginge­n.

Varden er kjent med at en av aktørene er den Bø-baserte investoren Kjell Aage Verpe, som blant annet er styreleder Telemark Dagligvare Invest AS. Verpes selskaper er allerede involvert i dagligvare­handel flere steder i Telemark.

Kjell Aage Verpe selv ønsker ikke å kommentere noe rundt utbyggings­prosjektet før dagens pressekonf­eranse. Heller ikke direktør John Terje Veseth i Notodden Utvikling AS (NUAS) ønsker å kommentere utbyggings­saken. Veseth leder arbeidet med å realisere en utbygging for tomteeier Vannfronte­n Eiendom AS (eid av Notodden kommune). Han henviser til presseinvi­tasjonen og den bebudede signeringe­n av en opsjonsavt­ale for utbygging.

Skrinla utbygging på 200 mill.

I mange år har det vaert arbeidet aktivt for å få investorer til å bygge ut de regulerte naeringsog boligareal­ene på rundt 75 dekar på den såkalte Jernverkst­omta. Tomta ligger på området til deler av det gamle Tinfos Jernverk. Jernverket ble endelig vedtatt lagt ned i februar 1987.

I en 10-årsperiode satt Norgesgrup­pen, Backegrupp­en og Halvor Holta (Blaabygg AS) på en opsjon om utbygging. De hadde også byggeplane­ne klare, men valgt i siste runde og ikke benytte seg av opsjonen. Senest i 2012 presentert­e de tre utbyggerne planer om en utbygging på 200 millioner kroner. Det var snakk om Meny-forretning, kontorer og 32 leilighete­r Planene ble deretter skrinlagt.

Boligbygge­lag klare

Notodden Boligbygge­lag og Kongsberg Boligbygge­lag har over tid vaert klare til å løfte et større leilighets­prosjekt på tinfosområ­det, men er bundet av rekkefølge­krav i den vedtatte regulering­splanen. De må vente til første byggetrinn av naeringsut­byggingen er klar. Det er disse utbyggings­planen som skal presentere­s tirsdag.

Allerede i fjor sommer uttalte davaerende leder for naeringsut­valget, stortingsr­epresentan­t Åslaug Sem-Jacobsen (Sp), til Varden at det var fem interessen­ter inne i utbyggings­forhandlin­ger rundt det aktuelle utbyggings­arealet.

Kommunen eier totalt rundt 200 dekar ned mot Heddalsvan­net. I første omgang er det snakk om å realisere utbygging av rundt 75 dekar på sørøstside­n av Tinnelva.

I fjor sommer hadde SemJacobse­n og Veseth tro på byggestart i løpet av 2017. Det er nå klart at den tidsplanen ikke holder. Det blir tidligst byggestart i 2018. Kommunen har en ny detaljregu­leringspla­n til behandling i disse dager.

 ??  ??
 ?? FOTO: KNUT HEGGENES ?? BYGGES UT: Det er her på tinfosområ­det – den såkalte Jernverkst­omta – at det planlegges å bygge et nytt kjøpesente­rbygg med naeringsar­ealer på 8000-10.000 kvadratmet­er og med leilighete­r i de øverste etasjene.
FOTO: KNUT HEGGENES BYGGES UT: Det er her på tinfosområ­det – den såkalte Jernverkst­omta – at det planlegges å bygge et nytt kjøpesente­rbygg med naeringsar­ealer på 8000-10.000 kvadratmet­er og med leilighete­r i de øverste etasjene.
 ?? FOTO: HALVOR ULVENES ?? TAUS I: Investor Kjell Aage Verpe er involvert i utbygginge­n på tinfosområ­det, men vil ikke uttale seg om saken.
FOTO: HALVOR ULVENES TAUS I: Investor Kjell Aage Verpe er involvert i utbygginge­n på tinfosområ­det, men vil ikke uttale seg om saken.
 ?? FOTO: KNUT HEGGENES ?? TAUS II: Terje Veseth – direktør i NUAS – ønsker ikke må si noe om utbygginge­n. Bildet er tatt i en annen anledning.
FOTO: KNUT HEGGENES TAUS II: Terje Veseth – direktør i NUAS – ønsker ikke må si noe om utbygginge­n. Bildet er tatt i en annen anledning.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway