Varden

BRO FRA TOLLBODEN TIL NEDRE SLUSE

- Nina Melfald

I Skien har det vaert politiske diskusjone­r omkring en gang-og sykkelbro fra Klosterøya og over til Follestad. En slik bro var ønsket av bystyremed­lemmene da saken var oppe ifjor høst. Prisen på broen var stipulert til omkring åtti millioner kroner. (åtti!) Her ble det lagt opp til et spleiesela­g mellom Skien kommune, fylkesrådm­annen og andre positive krefter (?).

Tidligere var det fergetrafi­kk over sundet, først med en pram som Bjarne og Kåre rodde, senere kom fergen som gikk med strøm. Den

gang var det mange som benyttet denne overfarten, men mye har med årene endret seg.

Behovet for en en slik tenkt planlagt større bro burde etter min mening legges vekk med en gang. Jeg tror en slik bro kanskje også ville lede folk bort fra sentrum og ikke inn til bysentrum. Vi ønsker et aktivt bysentrum, da må man bruke alle de muligheter som ligger i dette og som får folk til å komme til sentrum.

Jeg mener at at en bro fra Tollboden og over til nedre sluse, som jeg har foreslått tidligere, burde prioritere­s. Ved å få en slik bro, så binder man sammen det nedre havneområd­et på en fin og riktig måte.

Nå er PM5 bygningen solgt og de nye eiere ønsker å utvikle Smieøya og bruke den gamle fabrikkbyg­nigen i dette. Her er nevnt serverings­ted, kunsthall, festivaler og konserter og mye annet, til glede for byens befolkning. Kanksje kommer en utescene også? I dette bildet hører en bro til slik jeg har foreslått.

Jeg håper at det er flere enn meg som kunne tenke seg de samme tanker som jeg her har fremsatt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway