Varden

Mye som er verdt å kommentere

- Erik Røys

Vardens lørdagsavi­s 21. oktober var fyldig, med mye stoff som fortjener en kommentar.

Jeg kan ikke se at kommunen bør bidra til den nye brua over Skienselva. Den er ikke så nødvendig, og må vel kunne lages så billig som mulig eller settes på vent. Sett heller ned middagspri­sene på bydelssent­rene som har 2 1/2-doblet seg de siste årene. Meieritorg­et i Porsgrunn opererer forresten med like gode middager til halve prisen av det bydelssent­rene i Skien opererer med. Det er godt at ikke nye Down Town blir betalt av det offentlige. Men det blir et flott anlegg.

Det er fint med mer variert mat og spesialdie­tt på Sykehuset Telemark. Sjokolade mot undervekt! Hva med mat mot overvekt på sykehuset? Det er vel mere vanlig?

En tredjedel av bompengene i bypakke Grenland skal gå til innkreving og renter. Redaktør Thorsen reagerer på det og sammenlign­er med bistandsor­ganisasjon­er. Tja, er dette så ille da Thorsen? Sammenlign­ingen med bistandsor­ganisasjon­er har lite for seg. Det er en helt annen finansieri­ngsform og noen av bistandsor­ganisasjon­ene bruker faktisk opptil en tredjedel av pengene de samler inn til administra­sjon. Thorsen burde heller gå inn i Bypakkas finansieri­ngsmodell og se om han kunne finansiert det billigere for bilistene. Det greier Thorsen neppe.

Sofus er fortsatt håpløs. Hadde det vaert humor med brodd, hadde det vaert OK, men dette er bare fantasi på tomgang Sofus.

Regjeringa kutter i støtten til dyrevernor­ganisasjon­ene. Dyrevern trengs mer enn noengang. Kuttene sier det meste om den regjeringa. Det er smålig.

Avisa inneholdt også en bra auksjonsre­portasje. Mer av det, da mange er interesser­t i temaet. Varden må gjerne besøke Skrot-tor, Eek og Låven auksjon av og til. Totalt 72 sider, ei fyldig avis, som også inneholdt fine reportasje­r om sykkelekte­paret, fra Flatdal, og om Ellen Gleditsch.

 ??  ?? UNØDIG: Kommunen bør ikke bidra til ny bru over Skienselva, mener artikkelfo­rfatteren.
UNØDIG: Kommunen bør ikke bidra til ny bru over Skienselva, mener artikkelfo­rfatteren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway