Varden

Bjørn Anker overtar roret på PU

Med Bjørn Christian Anker i styreleder­stolen, seiler Porsgrunn Utvikling (PU) videre med en av Grenlands mest erfarne eiendomsut­viklere i førersetet.

- PORSGRUNN Ragnhild Johansen ragnhild.johansen@varden.no

Anker sitter som daglig leder av Betonmast Telemark fram til årsskiftet, men deretter er han en relativt fri fugl. Skjønt helt ut av Betonmast, tidligere HRL, går han ikke.

– Jeg kommer til å ha en viss tilknytnin­g, sier Anker, som innrømmet at han var både nervøs og ydmyk over å overta som styreleder av Porsgrunn Utvikling (PU). Nestleder i styret blir Jan Erling Nilsen som har sittet i styret en stund. Han overtar jobben etter Jan Løkling.

Anker og Nilsen kjenner hverandre fra før; blant annet fikk bedriften «Made for movement», der Nilsen er økonomidir­ektør, støtte fra Vekst i Grenland, den gangen Anker var leder.

Anker var førstevalg­et

Lia viste verken sorg eller anger etter åtte år som styreleder i PU, men at det skulle bli så mye rabalder rundt posisjonen hans, det hadde han ikke forutsett.

Samtidig la han ikke skylda på media for den situasjone­n som hadde oppstått.

– Men inhabilite­t var aldri en sak for styret, sa han. Ordfører Robin Kåss (Ap) mente PU måtte bli mer transparen­t.

– Det er viktig for selskapets omdømme, sa han. Han var veldig fornøyd med at Anker hadde sagt ja.

– Han var førstevalg­et til valgkomite­en, og dermed kan Lia fylle en politisk rolle vis-àvis PU, sa han.

Håper skittkasti­ngen stopper

Det var en svaert så gemyttlig generalfor­samling på Kjølnes som endte med at PUs styreleder siden oppstarten av det kommunale selskapet ble takket av med blomster og gave.

– Vi har hatt en tradisjon for å plassere politikere i styreverv, sa Kåss og mente at dagens utnevning av styreleder fra naeringsli­vet endret en lang tradisjon.

– Jeg vil se på et videre samarbeid mellom det kommunale og det private. Jeg har kompetanse på samarbeid. Slik jeg ser det må vi løfte i fellesskap, sa Anker. Han håpet det ble slutt på skittkasti­ng om PU framover.

 ??  ?? GÅR AV: Ordfører Robin Kåss (Ap) (t.v.) i tilknytnin­g til Porsgrunn Utvikling, sa Kåss
GÅR AV: Ordfører Robin Kåss (Ap) (t.v.) i tilknytnin­g til Porsgrunn Utvikling, sa Kåss
 ??  ?? PORSGRUNN UTVIKLING: Nestleder Jan Erling Nilsen (t.v.) og styreleder Bjørn Chr. Anker overtar lederposis­jonene i PU-styret.
PORSGRUNN UTVIKLING: Nestleder Jan Erling Nilsen (t.v.) og styreleder Bjørn Chr. Anker overtar lederposis­jonene i PU-styret.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway