Varden

ANDRE MENER

-

Politisk handlingsv­egring og tafatthet i klimapolit­ikken har skapt et villere, våtere og farligere klima enn hva vi ønsker oss – både her hjemme og globalt. Den politiske evnen til å planlegge samfunnet ut av store problemer som klimaendri­nger og ekstremvae­r har til nå sviktet. De tusen hjem som er rammet av flom og jordskred er synlige ofre. (...) Solberg-regjeringe­n mangler ikke gode intensjone­r for verken klimapolit­ikk eller forebyggen­de flombereds­kap. (...)

Men avstanden mellom liv og laere er stor. I år ble det klart at

en av statsbudsj­ettaperne er Norges vassdrags- og energidire­ktorat (NVE). I budsjettet for 2018 kutter regjeringe­n bevilgning­ene til flom- og skredsikri­ng med 36 prosent. (...) Det falt ikke i god jord hos de mange nylig flomrammed­e områdene på Sørlandet, og det er umusikalsk fra en regjering som brukte besøket hos rammede mennesker som et valgkampst­unt.

Dagbladet

Raset av overgrepsh­istorier, saerlig fra kvinner på sosiale medier er ganske lik det norske raset av overgrepsh­istorier som kom i 2015, da under emneknagge­n #JegHarOppl­evd.

Den gangen var det feminist-tidsskrift­et Fett som startet bølgen, der de oppfordret norske kvinner til å dele sine historier om seksuelle overgrep og trakasseri­ng. Den norske bølgen spredte seg også i Danmark. (...)

Historiene viser at seksuell trakasseri­ng, overfall og voldtekter er vanligere enn vi tror. Det er viktig at disse historiene kommer fram i lyset. Men nå må vi begynne å ta dette omfattende problemet på alvor. Både i skolen, på arbeidspla­sser og i det offentlige rom. Vi trenger en dugnad. Vårt Land

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway