Varden

Nå skal tv-app tas i bruk i 22 land

Programkon­septet fikk en pinlig dårlig start i Norge. Nå er ideen solgt videre og programmet skal vises i 22 andre land.

- Knut Heggenes Hege L. Gulseth

Tv-programmet «Lost in Time» er solgt til den internasjo­nale TV-stasjonen Dubai TV og skal vises i 22 land i Midtøsten og Nord-Afrika, skriver Medier24. Dette er The Future Groups første store internasjo­nale kontrakt.

Selskapet er grunnlagt og ledes av teknologig­ründer Bård Anders Kasin fra Notodden.

En døråpner

– Vi begynte salgsprose­ssen for alvor etter at vi lanserte «Lost in Time»-konseptet, sammen med FremantleM­edia Norge, i Cannes i april. Det er over all forventnin­g at vi allerede nå har fått en avtale som gjør at vi når ut i 22 land med over 400 millioner innbyggere. Dette gir et stort potensial for brukere av vårt spillkonse­pt, sier Bård Anders Kasin til Varden.

– Avtalen er det internasjo­nale gjennombru­ddet for The Future Group, og den definitive døråpneren mot nye markeder verden over. Det er en fantastisk anerkjenne­lse av vår innhold sutvikling og teknologi.

Nådde 7 millioner spilte spill

I «Lost in time» skal tre deltakere konkurrere i en studiosend­ing, hvor de blir plassert inn i en virtuell verden. Samtidig får seerne hjemme i stua sjansen til å konkurrere i de samme utfordring­ene via TV-seriens app, og de kan vinne like mye penger som deltagerne på TV.

Programmet­s store startvansk­er her hjemme i Norge fikk stor medieoppme­rksomhet. Alle de tekniske problemene førte til at Discovery tok programmet av skjermen i flere uker. «Pinlig og dumt» kalte tv-kanalen selv oppstarten av programmet.

– Hva betyr Dubai-avtalen i krorer og øre?

– Jeg kan ikke si noe om det finansiell­e innholdet, men for oss er det aller viktigste den potensiell­e brukermass­en vi kan nå. Her er det en kanal som når 22 land med 400 millioner innbyggere. Vi vil få inntekter basert på brukere av app’en, i tillegg til selve produksjon­en. Nå håper vi på ytterliger­e kontrakter i andre verdensdel­er, sier Kasin til Varden.

Den første

The Future Group opplyser at Dubai TV er den første TV-stasjonen utenfor Norge som har kjøpt og inngått avtale om produksjon av «Lost in Time». Landene som vil kunne se og delta i Lost in Time er: Algerie, Bahrain, De forente arabiske emirater, Djibouti, Egypt, Irak, Iran, Jemen, Jordan, Kuwait, Libya, Marokko, Mauritiana, Oman, Staten Palestina, Qatar, SaudiArabi­a, Somalia, Sudan, Syria, Tsjad og Tunisia, skriver de.

– Vi har stor tro på at Lost in Time skal bli en suksess. Det nye programmet er det første av sitt slag i den arabiske verden, sier Sarah Al Jarmen, direktør for Dubai TV i en pressemeld­ingen.

 ??  ?? INTERNASJO­NALT GJENNOMBRU­DD: Bård Anders Kasin (t.h.) kaller avtalen med Dubaik TV for selskapets internasjo­nale gjennombru­dd. Til venstre står programled­er i den norske versjonen, Fridtjof Nilsen.
INTERNASJO­NALT GJENNOMBRU­DD: Bård Anders Kasin (t.h.) kaller avtalen med Dubaik TV for selskapets internasjo­nale gjennombru­dd. Til venstre står programled­er i den norske versjonen, Fridtjof Nilsen.
 ??  ?? PREMIERETR­ØBBEL: Programled­er Fritjof Nilsen fikk ikk den starten han ønsket seg, men det gikk bedre etterhvert.
PREMIERETR­ØBBEL: Programled­er Fritjof Nilsen fikk ikk den starten han ønsket seg, men det gikk bedre etterhvert.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway