Varden

Nøkken i Lilleelva

-

Bypakke Grenlands prestisjep­rosjekt, omlegginge­n av Lilleelvkr­ysset (bildet øverst på siden) i Porsgrunn, kan bli flere måneder forsinket – i tillegg til en allerede varslet budsjettsp­rekk, skrev Varden tirsdag. Dårlige grunnforho­ld skal vaere årsaken til forsinkels­en: Alle vi som er født og oppvokst i «Lillelva» vet at en ikke skal kødde med Nøkken. Da jeg var fem år datt jeg i elva. Det var under båtpussen våren 1957. Jeg kjente hvordan Nøkken dro meg i beina. Hadde ikke faren min vaert så rask og sterk, så hadde jeg nok fulgt med ned.

Nå kan vi lese hvordan Nøkken svarer når han blir kødda med. Noen «tror» de kjenner grunnen og slår paelaer dypt ned i grunnen. Grunnen er Nøkkens. De bare tror de kjenner grunnforho­lda. Så nå når Nøkken slår tilbake, sikkert med bistand fra sine mange hjelpere, går bygginga av brua i stå.

Nøkken får hjelp av bøndane i Gjerpen, Myrdronnin­ga på Vallermyra­ne, Leirekonge­n i Porsgrunn og Vår Herre, som slipper litervis av vann på jordene som renner ut i elva. Alt dette må bygningsfo­lka ta hensyn til, men det har de glemt.

Så hva nå? Hjelper det med dypere paelaer, eller vil Vår Herres innsats på Sørlandet forflytte seg til Porsgrunn og dra med seg både brufundame­ntene, Skagerakby­gget og AElvespeil­et? Jeg er redd for det. Inge Jørgensen

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway