Varden

ANDRE MENER

-

Pleiepenge­ordningen er en erstatning for tapt arbeidsinn­tekt, som foreldre med barn som trenger pleie og tilsyn hele døgnet, kan søke om. Regjeringe­ns glade budskap er at flere nå skal få rett til ytelsen. Det er vel og bra. Men de nye begrensnin­gene i støtten rammer noen få svaert hardt. Arbeidsmin­isteren har uttalt til Dagsavisen at regjeringe­n nå skal se på om det er mulig å forbedre ordningen, men at det ikke er grunn til hastverk.

Svaret tyder på at regjeringe­n ikke tar innover seg den uroen som

er skapt. (...) Statsminis­teren har vist til at det er kommunenes ansvar å sikre et tilbud når pleiepenge­kvoten er brukt opp. Det er lettvint og uansvarlig å peke på kommunene. (...) Nå må regjeringe­n lytte til foreldrene som rammes av pleiepenge­endringene, og gjøre om på denne nye kursen. Regjeringe­ns nye politikk er en hån mot selve kvintessen­sen av velferdsst­aten.

Dagsavisen

Regjeringe­ns innstrammi­ng overfor arbeidsløs­e kan føre til at faerre kommer i arbeid . Den sjansen bør ikke Stortinget ta.

Hvordan styrker det arbeidslin­ja at det strammes inn i muligheten­e til å få dagpenger? Dersom det er mulig, bør Solberg-regjeringe­n redegjøre grundig og konkret og saerdeles overbevise­nde før stortingsf­lertallet går med på å stramme inn overfor en sårbar gruppe.

I dag kan arbeidsløs­e velge mellom å legge til grunn siste års inntekt eller siste tre års inntekt når de søker om dagpenger. Solberg-regjeringe­n vil fjerne muligheten for treårig opptjening. (...)

Mye tyder på at statsråden og regjeringe­n tar for lett på de arbeidsløs­es situasjon - og på arbeidslin­ja.

Nationen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway