Varden

En ny fase i thrilleren

-

Nå kommer budene fra NOAH og Gjelsten. Hvor mye er de villige til å betale for å håve inn en milliardge­vinst på tusenvis av menneskers ulykke og usikkerhet?

Hvor langt er de villige til å gå i sin jakt på profitt? Dette er jo en klassisk måte å bli populaer på. Hvem har vel ikke hørt om mafiabosse­r i USA som har blitt populaere ved å dele ut noe av sine enorme inntekter ved å drive veldedighe­t til de fattige, uten sammenlign­ing forøvrig?

Det som blir spennende er nå om hvem som er villige til å la seg kjøpe. Grunneiere som kan håve inn noen hundre tusener på andres ulykke, LO som er villige til å selge sin egen bestemor bare de får et titalls arbeidspla­sser, eller politikere som ikke ser lenger enn sin egen nese.

Det neste blir vel at fotballgru­ppa i Brevik får en ny stadion.

Midt i alt dette står det fremdeles fast at all giften fremdeles skal dumpes under beina på folk i Grenland. Fremdeles står det fast at vi ikke vil ha dette her. Fremdeles står det fast at gjenvinnin­g og gjenbruk er det eneste riktige. Fremdeles står det fast at alle politiske partier i regionen er i mot dette. Fremdeles står det fast at det kun er en mann som tjener på dette, nemlig Gjelsten. Fremdeles står det fast at at gruvene lekker. Fremdeles står det fast at dette kan forurense kystområde­ne våre i ualminneli­g fremtid.

Det spennende nå er hvem som lar seg kjøpe. Det sies jo at om bare prisen er høy nok, er alle villige til å selge. Eller er det sånn? Tiden vil vise.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway