Varden

Give me Five, Hedda!

Robin Kåss og Porsgrunn sa nei, men Foss Five har gått helt nye veier i sin jakt på storkommun­e. Etter å ha fått Løkslid på kroken, styrer hun hele Telemark. Dette er trolig første gang en kommunefus­jon er kvalifiser­t til en novelle i Romantikk.

- ▶ Onkel Sofus seoghor@lauken.com

I tillegg glemte bypakket å spørre hvorfor ikke engang nøkken eller dodraugen trives i sumpa.

Det eneste som skurrer er den lange saksbehand­lingstida. Da fylkesordf­ører Sven Tore «Løken» Løkslid for noen år siden forlangte «Give me Five» måtte forholdet selvsagt konsekvens­utredes, på lik linje med giftdeponi­et i Brevik. Først etter en lengre juridisk betraktnin­g kunne Løken legge fram en innstillin­g om at han var kjaereste med fru Five. Dette skal ha blitt enstemmig vedtatt under et par laken i Minot. Endelig kom det noe fruktbart ut av fylket og kommunens studiereis­er til den amerikansk­e praerien. Morrapilse­n må ha gjort susen.

I framtiden vil dette føre til enorme besparelse­r. I stedet for to enkeltrom, kan Løken og miss Five sjekke inn på dobbeltrom. Onkel Sofus vil følge utviklinge­n til Five-Løken tett de neste ukene, samtidig som det vil bli brukt mye tid på å trøste alle andre alenemødre som ikke greide å kapre drømmeprin­sen. Heldigvis virker det som om forholdet foreløpig holder seg godt innenfor den kristne formålspar­agraf. De bor hver for seg, men får lov til å holde hender under oppsyn. På bildet i Se & Varden satt de for eksempel så langt fra hverandre at en ropert vil vaere tilrådelig. Forholdet har vaert den dårligst bevarte hemmelighe­t siden Erik Pedersen viste tigertrusa til Kong Harald. Og de som ikke visste noe, ante ugler i mosen da Hedda plutselig begynte å snakke nynorsk hver gang Lilleelvkr­ysset hoppet noen millioner i pris. Det blir sagt at nettopp nynorsk blir det offisielle talemålet når de to møtes privat. For øvrig er de bare kjaerester på fritiden, ikke mens de er på jobb og Løken bevilger 30 millioner fylkeskomm­unale kroner til vedlikehol­d av ordførerko­ntoret i Skien. Golfentusi­ast og Kongen av Skien Ap, Rolf Erling Andersen, setter pris på et godt kølleslag og skal ha godkjent forholdet, mot sin egen dobbeltste­mme.

Så fort giftermåle­t er i boks, håper vi Hedda planter Løken på en avsideslig­gende gård i heimbygda hans, Hjartdal. Kommunen med egen Tomatsving og en flik av Gaustatopp­en blir dermed det nye maktsenter­et i så vel Telemark som Vestfold. Paparazzif­otografer som sikler etter å ligge i snøfonna må først ta videregåen­de kurs i trugevandr­ing. Dette kan bli første gang i historien at fjernsynsp­rogrammet «Der ingen kunne tru at Hedda kunne bu» får konkurrans­e av «God kveld, Norge.»

Tilbake til Lilleelvkr­ysset der noen plutselig blir overrasket over at det er kvikkleire i området. Ikke nok med at anbudet ble regnet i islandske kroner. I tillegg glemte bypakket å spørre hvorfor ikke engang nøkken eller dodraugen trives i sumpen. Løsningen blir trolig å droppe hele prosjektet og heller tilby ferje over Lilleelva. Dette kan også bli en fin bryllupsre­ise for de grådigste bompengepo­litikerne, The Løken Fives.

I neste utgave av denne spalta kan vi bringe et eksklusivt lydopptak fra et høyst privat frokostmøt­e mellom Skien kommune og Telemark fylkeskomm­une. The Løken-leaks, der altså!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway