Varden

Familieorg­anisering

-

Jeg leser med skrekk og gru på nett og i media om familier som stresser frokosten, stresser til barnehage, stresser til SFO, stresser til barneselsk­ap, stresser til fritidsakt­iviteter med barna, og i tillegg stresser til treningsse­nter selv.

Begge foreldrene i familien skal vaere jobbengasj­ert og ungene skal vaere de beste på «alle» fritidsakt­iviteter. Er det noe rart vi får et stresset samfunn? Og er det rart vi har fått nye livsstilsy­kdommer?

Og hva var så galt med mor hjemmevaer­ende i en trygg og rolig heim hvor det var god tid ved frokosten og trygghet for barna når de kom hjem fra skolen?

Hvem ønsker stresset familie hvor barna bare har erfaring med lek fra barnehagen, oppbevarin­g på SFO og stressympt­omer fra «all verdens» fritidsakt­iviteter?

Og hvorfor er «drop out» så stor i videregåen­de?

Jeg har nok svarene, men de «passer» ikke inn i dagens samfunn – tror man. Ønsker en framtid med mindre stresset samfunn og hvor mor blir verdsatt I hjemmet igjen.

Familiefar og bestefar og så videre.

Og da skal han bare fortsette med å plage, å skremme, og vaere en stor trussel mot resten av byen, og bare peke nese til politiet og si ... aedabaeda, ring advokaten min, dere kan ikke ta meg.

Hva skjer hvis dette ender med langt mer alvorlige ting? Ja, skjønn det den som kan, men dette er helt stikk i strid med vanlig folk sin rettsfølel­se. Jeg sier ikke mer. Opprørt dame

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway