Varden

Liv og laere

-

Virksomhet­sleder Stian Stiansen i Porsgrunn kommune tok tidligere i oktober med seg serviceavd­elingen i kommunen på en firedagers tur til Manchester i England. Turen var en belønning for god jobb over tid. Delegasjon­en på 23 personer benyttet oppholdet til faglig innhold og sosialt samvaer, inkludert middag betalt av kommunen.

På middagen ble det servert alkohol utover det som er kommunens egne retningsli­njer. Porsgrunns eget hovedarbei­dsmiljøutv­alg (HAMU) har vedtatt at det skal vises moderasjon ved alkoholser­vering, «som utgangspun­kt bør dette begrenses til to enheter pr. ansatt». Retningsli­njene ble kommuniser­t til virksomhet­slederne i mars 2015, men Stiansen er ikke overbevise­nde i sin tolkning av kommunens eget regelverk.

Det er neppe grunn til å spikre kommunalt ansatte fast i veggen for å ha konsumert et glass eller to for mye på kommunens regning, selv om det er opplagt at regelverk er til for å følges. Det er imidlertid høyst spesielt at Stiansen, som ansvarlig for skjenkesak­er i kommunen, tilsynelat­ende ikke er i stand til å følge eget regelverk i en tid der han og kommunen har forholdsvi­s høy profil og kontrollak­tivitet i skjenke- og serverings­bransjen i Porsgrunn.

Nylig utstedte Porsgrunn kommune en «prikk» til en restaurant i Porsgrunn fordi restaurant­en ikke kunne framvise alkoholfri­tt øl og den alkoholfri­e vinen de hadde var gått ut på dato. Kan hende Stiansen bør dele ut en prikk eller to til seg selv?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway