Varden

Skremt av skjenkekon­trolløren

Kritikken mot skjenkekon­trollen fortsetter. Anniken (27) opplevde situasjone­n som skummel og truende.

- PORSGRUNN ▶ Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

Skjenkekon­trollørene­s besøk satte en støkk i henne.

– Jeg var redd og skalv på hendene etterpå, sier hun til Varden.

Anniken Skilbred Øvre er kokk på Michel Seylmagers Hus. For en drøy måned siden var hun på jobb sammen med broren Mikael i det som er en utpreget familiebed­rift. To menn satte seg ved et bord. De bestilte dessert. Oppdraget var selvsagt å studere hvordan gjestene ble skjenket og om det var noen som hadde fått for mye innabords.

Ubehagelig

Da de gikk til disken for å betale, var Anniken alene ved disken som er like ved kjøkkenet.

– Den ene kontrollør­en kom ubehagelig naerme meg i det han skulle betale. Jeg følte meg trengt opp i et hjørne. Etter han hadde betalt, kikket han meg inn i øynene og sa: «For øvrig har vi et annet aerend også». Han tok hånda innenfor jakka. Da tenkte jeg: Hva skjer nå? Skal de gjøre meg noe? Han trakk så opp et kort som viste at han var en kontrollør. Måten det skjedde på var veldig ubehagelig.

Etterpå ringte hun sin mor Hege som akkurat denne helgen var i København. Anniken var svaert preget av episoden. Planen var å ta det opp med kommunen og sende en klage dit.

– Men det har dessverre kokt bort i kålen, sier hun.

Etterpå har Michel Seylma- gers Hus hatt to kontrollbe­søk, av andre folk fra samme firma.

– Det har bare vaert hyggelig, selv om jeg er kritisk til at de tar beslag i et bord og later som om de skal bestille mat. I det ene tilfellet måtte jeg vaere igjen over tiden fordi jeg trodde de skulle spise. Men så viste det seg at det bare var kontroll.

– Det blir vanskelig å kommentere enkeltepis­oder som jeg ikke kjenner til, sier Administre­rende direktør Sajjad Thathaal i Securance AS som har ansvaret for kontrollen­e.

Men han understrek­er at kontrollør­ene er opplaert til å vaere høflige og profesjone­lle.

– I Porsgrunn og Bamble er de ikke vant til anonyme kontroller. Den gangen kommunen hadde ansvaret for kontrollen­e, ble det utført på en måte som ikke er anbefalt av helsedirek­toratet, sier han.

 ??  ??
 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? KRITISKE: Anniken Skilbred Øvre (til høyre) og moren Hege er kritiske til skjenkekon­trollen som skremte vettet av Anniken under et besøk på Michel Seylmagers Hus nylig.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M KRITISKE: Anniken Skilbred Øvre (til høyre) og moren Hege er kritiske til skjenkekon­trollen som skremte vettet av Anniken under et besøk på Michel Seylmagers Hus nylig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway