Varden

Rabalder om legevakt

-

Nok en gang har politikern­e vist hvor vanskelig det er å samarbeide om saker i Grenland. Et flertall i Skien bystyre mener en felles legevakt bør ligge i Skien og dermed tyder mye på at saken er død før den kommer i gang. Samtidig med at politikern­e i Skien gjorde sitt vedtak, bestemte et flertall i bystyret i Porsgrunn seg for å utsette hele saken, mens i Bamble bestemte flertallet at kommunen ikke ville vaere med i forprosjek­tet for felles legevakt i Grenland.

Fra sidelinjen ser vi nok en gang at kommunene i Grenland ikke klarer å samarbeide. Lista begynner å bli lang, fra felles brannvesen til lokaliseri­ng av barneverne­ts ressurssen­ter, nå er det altså legevakta som skaper strid. Det er liten tvil om at dette er et komplisert område der det er flere ting som må utredes, det handler om sikkerhete­n for pasienter og reisevei, men nettopp slike spørsmål er jo grunnen til at man bør utrede en sak før man tar stilling til den. Torsdag klarte politikern­e i Skien effektivt å smelle døra igjen for et videre samarbeid ved å bestemme seg for at en ny legevakt skal ligge i Skien. Det vedtaket betyr trolig at hele utredninge­n legges på is før prosessen har kommet i gang.

Karianne Hansen (Frp) sa i bystyret i Skien torsdag at hun ønsker seg et felles akuttmedis­insk senter for hele Grenland og at det ikke var meningen at lokasjonsd­ebatten skulle bli tatt nå. Vi mener også det er trist at plassering av en tjeneste nok en gang skal torpedere en debatt før den har kommet skikkelig i gang. Innbyggern­e i Grenland hadde fortjent en skikkelig debatt rundt legevakta og det bør vaere lov å forvente at våre folkevalgt­e kan gi oss den utredninge­n dette fortjener.

 ?? Eirik Haugen Nyhetsreda­ktør ??
Eirik Haugen Nyhetsreda­ktør

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway