Varden

Glimrer med sitt fravaer

Et halvår etter at jubelropen­e runget for muliggjort Europris-etablering på Ulefoss, er fortsatt ingen formell prosjektst­art fattet.

- NOME

Gleden var stor blant mange tidlig i mai i år da Kommunalog moderniser­ingsdepart­ementet satte tidligere innsigelse­r fra Fylkesmann­en i Telemark til side, noe som åpnet for Europriset­ablering på naeringsom­rådet Kaste.

Ble ikke behandlet

Et halvår seinere graves det på Kaste-tomta, men dette handler om utvikling av naeringsar­ealet og har ingen ting med Europris å gjøre.

Tore Arntzen i Handelsbyg­g AS, som bygger butikker for nettopp Europris, bekrefter overfor Varden at styret i Europris ennå ikke har landet noen formell beslutning.

– Vi hadde håpet å få en beslutning fra Europris på et styremøte som ble holdt i slutten av oktober. Det fikk vi ikke. Men det er ikke uvanlig at saker «sklir» litt på tid, sier Arntzen.

Han er fortsatt sterk i trua på at prosjektet på Kaste blir realisert.

– At saken ikke ble behandlet betyr ikke at etablering­en er uaktuell. På møtet var det andre nyetableri­nger som ble behandlet. Det kommer Europris på Kaste, men jeg klarer ikke å si deg når den åpner, svarer Arntzen på Vardens henvendels­e.

Om et års tid ...

Så seint som i mai år var omkvedet i kanalkommu­nen at Europris på Kaste kunne vaere en realitet allerede før påske neste år og at spaden kunne komme i jorda allerede i høst.

– Hvor langt fram i tid kan det vaere snakk om nå?

– Jeg håper jo at vi får åpnet butikken om et års tid – før jul neste år, sier Arntzen om prosjektet som har vaert på beddingen i til sammen elleve år.

Planene for bygget er også for lengst utarbeidet.

– Det er snakk om et bygg på 1.365 kvadratmet­er med en butikkflat­e på rundt 1.150 kvadrat og en årlig omsetning på 30–35 millioner kroner, sier Arntzen.

Bekymret for fartsgrens­en

Et ankepunkt for utbyggerne er at Rv 36 har fartsgrens­e 80 km/t forbi naeringsom­rådet.

– Det at det er 80-sone der, er

 ??  ??
 ??  ?? INGEN EUROPRIS-SPADE I JORDA: Gravingen på Kaste har ingen ting Europris å gjøre. Selskapet har fortsatt ikke vedtatt noen formell oppstart av bygging på Kaste.
INGEN EUROPRIS-SPADE I JORDA: Gravingen på Kaste har ingen ting Europris å gjøre. Selskapet har fortsatt ikke vedtatt noen formell oppstart av bygging på Kaste.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway