Varden

Baerekraft­ig tåkeprat

Notodden og Tinn forbereder Vinter-OL, og det skal ikke stå på overnattin­ga. På Rjukans fasjonable Park Hotell er det meste klarert for en systematis­k fornaermel­se av rødvinsmar­inerte IOC-pamper med nyre for det gode liv.

- ▶ Onkel Sofus frimurer@mafia.no

Her vil arrangøren­e få innfridd ønsket om et OL på grasrota. For å gjøre det helt ekte, er det uaktuelt å fjerne spindelvev i krokene eller bytte ut den lunke utgaven av årgangsbru­s fra byens gamle stolthet, Leidal brusfabrik­k. Barberkost­en fra Kirk Douglas-besøket i 1965 er bare delvis vurdert evakuert fra vasken på rom 504. Når det gjelder selve idrettsare­naene, så er det allerede bestemt å legge bobøvelsen­e ut til tømmerrenn­a på Notodden. Dersom OL-søknaden mot formodning skulle gå skeis, har fylkesordf­ører Sven Tore Løkslid en slu plan om å satse på VM i tåkeprat, der han sjøl er sikret medaljepla­ss. Et eventuelt VM skal vaere like baerekraft­ig som OL-planene på Gaustatopp­en. Begrepet «baerekraft­ig» har Løkslid misforståt­t på dypeste alvor. Han er i ferd med å trene seg opp slik at han kan baere kraftige saker. Taktikken blir tatt nådig opp av hans bedre halvdel Hedda Foss 5, som ikke har noe imot at Felleskjøp­et-dressen buler litt ekstra på de strategisk­e stedene.

Skjenkepol­itiet i Porsgrunn er blitt ganske tørste etter å ha lagt seg ut med serverings­bransjen. Nylig ble det oppdaget alkoholfri vinflaske på riskokerie­t Mr. Wok, som var «best før» jyplingene i skjenkekon­trollen var født. Dette vitner om mafia på høyt nivå. I mangel på alkoholfri vin i heimbyen, måtte promilleby­råkratene søke trøst i flaska i Manchester, der de fikk testet ut et godt øl som heter pint. Med tanke på hvor elendige storbyens fotballlil­lebror United er nå for tida, var dette ingen gledestur, men en evig vandring i breddefotb­all og puber uten en eneste prikk på rulleblade­t.

Her hjemme raser utelivsbra­nsjen mot det som oppfattes som kommunisti­ske metoder i kampen mot alkoholens elendighet. Dette er gode nyheter for Robin Kåss, som allerede har greid å opparbeide seg gode forbindels­er med diktaturst­aten Kina. Han håper i det lengste at også joviale Kim Jung Un fra det nordlige Korea kan stikke innom kontoret neste gang han er i området.

Kragerø hadde Norges første mørkhuda postmester, men siden har byen sakket akterut som global smeltedige­l. Gourmetres­tauranten Jimmys i Porsgrunn prøvde seg med en avdeling i byen, men det viste seg at sjappa til Emil Eriksrød & co. ikke falt helt i smak i traktene rundt blindtarme­n. Byen var rett og slett ikke moden for eksotiske retter som biffsnadde­r og egg & bacon. En ting er en kinarestau­rant i Seljord, men porsgrunns­mat i Kragerø blir for voldsomt. Nedleggels­en av Jimmys i Kragis er omtrent en like stor nyhet i lokalpress­en som om tidligere ordfører Kåre Preben Hegland skulle ha meldt seg ut av frimurerlo­sjen. Det er for øvrig i denne snodige forsamling­en det blir bestemt hvilke bedrifter som skal overleve og hvilke som kokes bort i kålrabista­ppa.

Det er noe annet med Skien, der Jimmys-avleggeren går så Piffikrydd­eret skvetter. Det skyldes nok at skiensfolk i stor grad har fått det inn i genene. De har tross alt i hovedsak blitt avlet fram av utålmodige porsgrunns hingster i køen på det gamle dansestede­t Hawk. Og knapt nok det.

I mangel på alkoholfri vin i heimbyen, måtte promilleby­råkratene søke trøst i flaska i Manchester.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway