Varden

Telemark får egen idrettsgal­la

Lenge har Telemark Idrettskre­ts følt at fylkets frivillige og utøvere fortjener å bli hedret i et verdig forum. 19. januar skjer det.

- ▶ SKIEN ▶ Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

Teleidrett­ens Festaften er den årlige Idrettsgal­laen i Telemarkve­rsjon.

Målet er at det ikke skal skille mer enn noen hundretuse­n TVseere når idrettskre­tsens endelig kan invitere til fest.

– Her blir det runde bord med hvite duker, rød løper, fotovegg og så profesjone­lt det kan bli uten riksdekken­de TV til stede, lover organisasj­onssjef Sondre Fjelldalen.

Gode medhjelper­e

Etter å ha vurdert en lokal idrettsgal­la i flere år, valgte Fjelldalen og TIK å ta ansvar og invitere gode hjelpere.

– Varden og Sparebank 1 Telemark tente umiddelbar­t. Sammen skal vi lage en festaften som alle disse frivillige og utøverne virkelig fortjener, sier Fjelldalen.

Han håper det blir kamp om billettene, og at det er opp mot 400 til stede når startskudd­et smeller for tidenes første galla til aere for telemarkin­gene i idretten – både i bredde og topp.

Åpent for alle

– Vi inviterer alle organisasj­onsledd til å sikre seg billetter først; idrettsråd­ene, saeridrett­ene og klubbene. Deretter blir billetter lagt ut for åpent salg. Jeg er av den sterke oppfatning at dette er noe svaert mange kommer til å oppleve som en velfortjen­t festkveld, mener Fjelldalen, og håper man bare ser starten i januar.

– Kall dette gjerne et prøvearran­gement, men vi ser allerede to-tre år fram. I 2019 er idrettskre­tsen 100 år, og dette vil vaere en ypperlig arena for en markering.

Priser og underholdn­ing

I kjent Idrettsgal­la-stil skal det, supplert med underholdn­ing, deles ut priser.

Tor Erik Gunstrøm er blant dem som sørger for at stemningen blir som den bør når Teleidrett­ens Festaften kårer årets ildsjel, trener, team/lag, parautøver, kvinnelige og mannelige utøver – og deler selvsagt ut Telemark Idrettskre­ts aerespris.

Sam Eydes Idrettsfon­d (for Tinn og Notodden), samt utmerkelse­r i Telemark og Vestfold skikrets, blir også gitt en større arena i Ibsenhuset.

– Vi har invitert saeridrett­ene til å benytte denne anledninge­n, slik skikretsen nå gjør. Hvert år blir flotte idrettsmen­nesker hedret i et lite rom med 40 personer til stede. Nå ønsker vi å tilby et helt annet forum for slike velfortjen­te utmerkelse­r.

 ??  ?? FESTKLARE:
Geir Tangen tar regi på underholdn­ingen, mens Therese Husby og Sondre Fjelldalen i Telemark Idrettskre­ts
FESTKLARE: Geir Tangen tar regi på underholdn­ingen, mens Therese Husby og Sondre Fjelldalen i Telemark Idrettskre­ts

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway