Varden

Politikern­e lukker døra når de møtes

Ordfører Robin Kåss (Ap) stenger døra når han innkaller de politiske gruppelede­rne til et «minibystyr­e».

- PORSGRUNN

De lukkede møtene blir brukt til å diskutere politiske saker, i tillegg til praktisk informasjo­n. I Bamble er gruppelede­rmøtene åpne (se egen sak), men Kåss har ingen planer om å følge partikolle­ga Hallgeir Kjeldals prinsipper.

Ingen vedtak

Kåss forsvarer stengingen med at det ikke blir fattet noen vedtak og at de derfor ikke trenger å invitere pressen eller andre interesser­te inn i varmen.

Blant annet brukte Kåss det uformelle forumet til å rydde opp etter sin egen fadese i vår. Da begikk han og rådmannen en tellefeil som kunne ført til at flere valglokale­r ble nedlagt. Saken ble tatt opp på nytt i påfølgende bystyremøt­e, men da hadde de folkevalgt­e gruppelede­rne i forveien blitt enige på kammerset. Varden ba om å vaere til stede, men fikk beskjed om å stikke etter å ha tatt et bilde.

– Betyr ikke dette at dere blir er enige på forhånd og dermed skygger unna debatt i bystyret?

– Det ville vaert dumt hvis gode forslag i bystyret ikke blir vedtatt fordi man ikke har kunnet komme med innspill på forhånd, sier Kåss og gjentar nok en gang at gruppelede­rmøtet ikke har makt og myndighet.

– Hvorfor kan ikke møtene vaere offentlige?

– Det har jeg egentlig ikke reflektert over. Men det er godt å kunne samles og drøfte ting uformelt, sier Kåss som legger til at det ofte er praktiske saker som blir drøftet.

Utsatte møte

26. oktober skulle administra­sjonsutval­gets møte ha startet klokka 09, men det ble utsatt i en time fordi det først ble holdt gruppelede­rmøte i formannska­pssalen. På agendaen sto blant annet en sak som Robin Kåss var blitt refset for i bystyret via en interpella­sjon fra Gro Lorentzen. Det handlet om innføringe­n av taletid som har ført til frustrasjo­n, også blant politikere som har vaert med å vedta dette.

Også i Skien er det stengte dører når gruppelede­rne møtes.

– Men det blir aldri gjort noen vedtak av noe slag, sier ordfører Hedda Foss Five.

– Møtene bruker jeg til å informere om saksbehand­ling og hva jeg planlegger. Det er ikke formelle møter. Jeg bruker de til å informere, legger hun til.

 ??  ??
 ??  ?? SAMLET: Her er gruppelede­rne samlet i vår for å diskutere nedleggels­e av valglokale skapssalen like etterpå.
SAMLET: Her er gruppelede­rne samlet i vår for å diskutere nedleggels­e av valglokale skapssalen like etterpå.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway