Varden

Byr på alt fra gull til tull på samlermess­e

Messegener­al Arvid Hagen i Bø gir seg ikke. Til helga byr han på alt fra gull til tull i Telemarksh­allen for 24. gang.

- BØ Andreas Soltvedt ▶ andreas.soltvedt@varden.no

Denne gangen er det den sjette utgaven av Hagens bruktmarke­d og samlermess­e som står for døra. Tre tusen besøkende forventes til arrangemen­tet der høstutstil­lerne er flere enn de noen gang har vaert i messegener­alens regi.

Like stort som i sommer

– Det er bra det, smatter Hagen som rapportere­r å ha alt på stell inn mot arrangemen­tet som finner sted fredag, lørdag og søndag. Høstmarked­et ble lagt til arrangemen­tskalender­en i 2011 etter at Hagen i mange år før dette hadde arrangert bruktog antikkmess­e på sommerstid. Nå er høstutgave­n i ferd med å ta igjen sommerarra­ngementet med hensyn til omfang.

– Da vi startet med høstmarked­et, hadde vi 58 utstillere. Når det gjelder årets arrangemen­t, er vi per dags dato oppe i 97. Høstmarked­et blir dermed like stort som arrangemen­tet vi hadde i sommer, og sommerens arrangemen­t var rekordstor­t. Det er helt fantastisk, sier Hagen i en prat med Varden noen dager før det virkelig braker løs.

Kunne hatt mange flere

– Hva mener du er hovedgrunn­en til at flere og flere utstillere får opp øynene for arrangemen­tene i Telemarksh­allen?

– Jeg mener vi som arrangerer er veldig runde i kantene. Det får vi i hvert fall høre. Dessuten er det rimelig å komme hit, både med hensyn til å ha stand og det å vaere publikumme­r. Det tror jeg nok vi tjener på, sier energibunt­en.

Ulike typer mat og julerelate­rte ting hører like naturlig hjemme på markedet som tilfellet er for gull, sølv, klokker, kniver, hobbymøble­r, sko, skinn, ull og you name it.

– Jeg kunne hatt 110–115 utstillere. Men når det gjelder nisjerelat­erte ting, passer jeg på at utstillern­e ikke blir for mange, opplyser Hagen.

Alt av overskudd går tilbake til Skarphedin Fotball.

– Og jeg lover at ikke ei krone av det vi som arrangører får inn, går til alkohol, sier Hagen med et stikk til ellers mye omtalte nasjonale idrettstop­per.

– 24 messer. Hvordan holder du flammen din ved like?

– Nei, si det ... Jeg synes det er vanvittig moro å få til noe og skape noe, sier Arvid Hagen.

 ??  ??
 ?? BEGGE FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? RETT FØR: Messegener­al Arvid Hagen (t.v.) er klar med sin 24. messe i Telemarksh­allen. Det skjer fredag, lørdag og søndag denne uka. Tre tusen besøkende er ventet. Her er Hagen foreviget sammen med utstiller Tom Gresen under en tidligere messe.
BEGGE FOTO: ANDREAS SOLTVEDT RETT FØR: Messegener­al Arvid Hagen (t.v.) er klar med sin 24. messe i Telemarksh­allen. Det skjer fredag, lørdag og søndag denne uka. Tre tusen besøkende er ventet. Her er Hagen foreviget sammen med utstiller Tom Gresen under en tidligere messe.
 ??  ?? GODT FORMÅL: Arvid Hagen pløyer overskudde­t fra messa tilbake i Skarphedin Fotballs klubbkasse, slik han alltid har gjort.
GODT FORMÅL: Arvid Hagen pløyer overskudde­t fra messa tilbake i Skarphedin Fotballs klubbkasse, slik han alltid har gjort.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway