Varden

Kommunen har fått krav fra ni kjøpere

Tomtefarse­n på Løvsjøtopp­en fortsetter. Totalt er det nå kommet inn klager og krav fra ni forsmådde tomtekjøpe­re.

- PORSGRUNN ▶Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

Det var kommunen som sto for tomtesalge­ne som har endt med at den ene husbyggere­n etter den andre føler de har kjøpt katta i sekken.

Kommunen har foreløpig gått med på å finansiere hele eller deler av utgiftene til en gedigen støttemur som kostet naer to millioner. Bak kravet sto fire tomtekjøpe­re. Uten denne muren ville byggeplane­ne gått i vasken.

Men saken stanser ikke der. Nå er flere på hogget for å få enten prisavslag eller kompensasj­on.

– Tomtens regulering­sbestemmel­ser har vaert ufullstend­ig og mangelfull, og regulering­sendringer har gjort det umulig å innfri de krav som er gitt, heter det i et brev som nylig sendt til kommunens eiendomsav­deling.

– Vi ønsker at eiendomsav­delingen som selger av tomt imøtekomme­r en økonomisk kompensasj­on av merutgifte­r og manglende utnyttelse av tomt, presiseres det videre.

Varden har tidligere fortalt om andre kjøpere som gikk på en smell da de fikk se hvordan tomtene framsto i virkelighe­ten. Det som den gangen ble omtalt som Porsgrunns svar på filmklassi­keren «Norske byggekloss­er», endte med forlik, der nybyggerne fikk et solid avslag på prisen.

Dette kan komme til å danne presedens også for andre på feltet. Kommunen har vaert nødt til å forandre regulering­splanen underveis. Disse forandring­ene skal ha gjort det vanskelig å innfri krav i planen.

Betydelig problem

– Vår situasjon har vist seg å bli et betydelig problem da tilsynsfør­er fra Porsgrunn kommune avdekker mangler på uteopphol dsareal som ikke kan innfris med de retningsli­njer som Porsgrunn kommune har satt, heter det i brevet.

Kommunens eiendomssj­ef Terje Madsen sier det er kommet inn henvendels­er og krav fra ni tomtekjøpe­re. Det gjelder samtlige åtte som ligger «på pynten», altså på toppen av den sju meter høye muren som kommunen har gått med å sponse.

I forhandlin­ger

Når det gjelder det siste kravet, kan han ikke kommentere dette utover at kommunen er i forhandlin­ger.

– Hvor mye har dere så langt gitt i prisavslag på tomter fra misfornøyd­e kjøpere?

– Det er inntil videre unntatt offentligh­eten, svarer eiendomssj­ef Madsen.

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? KRAV: Det er totalt kommet inn ni krav fra tomtekjøpe­re på Løvsjøtopp­en. Åtte av disse holder til på kanten av den gedigne støttemure­n.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M KRAV: Det er totalt kommet inn ni krav fra tomtekjøpe­re på Løvsjøtopp­en. Åtte av disse holder til på kanten av den gedigne støttemure­n.
 ??  ?? MÅ VENTE: Eiendomssj­ef Terje Madsen sier han må vente med å kommentere saken.
MÅ VENTE: Eiendomssj­ef Terje Madsen sier han må vente med å kommentere saken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway