Varden

SV krever granskin gavsakSVer­for

En naeringsto­mt som ingen har villet kjøpe siden 80-tallet, skaper nå bølger Siljan-politikken.

- SILJAN

Nå krever SV gransking av et tomtesalg det samme partiet forsvarer overfor Varden.

I tillegg kommer Ap med interpella­sjon om tomtesaken.

Ordfører Kjell Sølverød ønsker å selge en naeringsto­mt på Holteslett­a til Fjeld Holding AS og Heimberg Holding AS. De skal betale 100.000 kroner for en opsjon. Pengene blir trukket fra kjøpesumme­n – dersom selskapene ønsker å kjøpe den 14 mål store tomta for 1,6 millioner kroner siden.

Da Varden brakte nyheten om at det fantes flere kjøpere, reagerte Roar Teigen i SV med det samme og klaget saken inn for kontrollut­valget i Siljan.

Viste til Varden-oppslag

– Jeg har sett av oppslag i Varden tidligere at det stilles noen spørsmål til ordføreren­s framgangsm­åte og nå igjen om tomta burde vaere tilbudt til salg. Nå kan det se ut til at noen får en opsjon uten konkurrans­e, skriver Roar Teigen, i et brev stilet til lederen av kontrollut­valget i Siljan.

– Som varamedlem i kontrollut­valget mener jeg det er riktig å stille spørsmålet om ikke saken bør behandles. Det er viktig at slike saker behandles riktig, det er offentlig interesse om slike saker. (Jeg har møtt en engasjert innbygger som lurer på hva som foregår, – og da er det sikkert flere) og da vil det vaere en styrke for saken, uansett utfall, at kontrollut­valget har behandlet den, skriver Teigen videre.

SV forsvarte avtalen

Men to dager etter at Roar Teigen tok saken inn for kontrollut­valget, forsvarte partikolle­gaen hans avtalen som Siljan kommune er i ferd med å gjøre.

– Da planene kom for Rema 1000 i Siljan sentrum, var vi helt klare på at vi ville ha dagligvare­butikk på Holteletta. Rema kunne kjøpt tomta den gang, sa Jan Petter Gurholt (SV) til Varden 31. oktober.

– Jeg skulle gjerne vaert der i kveld, men er dessverre forhindret, fordi jeg er litt ute av politikken for øyeblikket. Jeg har fått jobb på Svalbard, og er der nå, sier Gurholt på telefonen fra derfra.

– Hva tenkte du da du hørte at partikolle­gaen din ville granske måten dette har skjedd på?

– Jeg synes alle må rett til å mente hva de vil. Jeg kan jo ikke binde noen fordi jeg er leder av partiet. Men i denne saken tror jeg vi er på trygg grunn. Det har jeg blant annet fra rådmannen. De må gjerne granske, sier Jan Petter Gurholt.

Hva sier så Roar Teigen partikolle­gaens støtte til salget han vil ha gransket?

– Hvis alt er gått riktig for seg, er det vel greit, tenker jeg. Det er viktig at slike saker får en ordentlig behandling, slik at en unngår etterspill og varige konflikter etterpå, svarer Teigen nå.

Ordføreren må svare

Når kommunesty­ret samles i kveld, har Arbeiderpa­rtiets gruppelede­r varslet at han kommer med en interpella­sjon til ordføreren. Han vil vite hvorfor naeringsto­mta på Holteslett­a skal selges på denne måten.

Interpella­sjonen fra Dag Jøran Myrvang (Ap) til ordfører Kjell Sølverød (Sp) slutter slik: – Mener ordfører at han fremmer likebehand­ling av å jobbe med en aktør og i tillegg tildeler Fjeld Holding AS og Heimberg Holding AS en saerfordel ved å gi dem en gratis opsjon?

 ?? VARDEN 26.10 ?? VARDENS OPPSLAG: Da Varden brakte nyheten om at det fantes flere kjøpere, klaget SVs Roar Teigen saken inn for kontrollut­valget. Fire dager etter forsvarte likevel SVs Jan Petter Gurholt opsjonen.
VARDEN 26.10 VARDENS OPPSLAG: Da Varden brakte nyheten om at det fantes flere kjøpere, klaget SVs Roar Teigen saken inn for kontrollut­valget. Fire dager etter forsvarte likevel SVs Jan Petter Gurholt opsjonen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway