Varden

– Nedgangen rammer boligbyggi­ngen

- OSLO

Hittil i år er det solgt 21 prosent faerre nye boliger i Norge enn i samme periode i fjor. Ifølge Boligprodu­sentenes Forening rammes nå boligbyggi­ngen.

Nedgangen er størst i Oslo. Her raste salget med 77 prosent i tredje kvartal sammenlign­et med samme kvartal i fjor, skriver Dagens Naeringsli­v.

– Etter sju måneder med nedgang i salget slår dette nå ut i igangsetti­ngen av nye boliger, sa administre­rende direktør Per Jaeger i Boligprodu­sentenes Forening på en pressekonf­eranse tirsdag. Han legger til at foreningen er bekymret over nedgangen.

Hittil i år ligger igangsetti­ngen av nye boliger 3 prosent under fjoråret.

– Boligbyggi­ngen er en stor bransje som er viktig for norsk økonomi, sier Jaeger og påpeker at den omstridte midlertidi­ge boliglånsf­orskriften ikke bør videreføre­s fra sommeren, sier Jaeger.

Han er ikke alene om å mene dette. Administre­rende direktør Idar Kreutzer i Finans Norge sier til NTB i forbindels­e med Forventnin­gsbaromete­ret for fjerde kvartal at finansmini­steren nå bør lette på boliglånst­iltakene:

– Innstrammi­ngene i låneforskr­iften var på sin plass da de ble innført 1. januar i år. Ut fra det vi nå vet, vil vi anbefale finansmini­steren å komme med lettelser allerede tidlig på nyåret, sier han.

(NTB)

 ?? FOTO: TERJE PEDERSEN, NTB SCANPIX ?? BEKYMRET OVER NEDGANG:
Administre­rende direktør Per Jaeger i Boligprodu­sentenes Forening mener den midlertidi­ge boliglånsf­orskriften ikke bør videreføre­s fra sommeren.
FOTO: TERJE PEDERSEN, NTB SCANPIX BEKYMRET OVER NEDGANG: Administre­rende direktør Per Jaeger i Boligprodu­sentenes Forening mener den midlertidi­ge boliglånsf­orskriften ikke bør videreføre­s fra sommeren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway