Varden

Gratispark­ering og kollektivt­ilbud

- Jens Jakobsen

FJERN fordelen med gratis parkering, ønsker Øyvind Engesland, fordi han sitter på bussen og blir forbanna når den står i kø på grunn av fossilbile­r som hindrer han i å komme frem på en miljøvennl­ig måte.

Veldig lite gjennomten­kt etter mitt syn. For det første har du tenkt på at denne miljøvennl­ige bussen blir «i alle fall foreløpig» ført av en sjåfør som selv ikke har anledning til å reise kollektivt til og fra jobb.

Han kjører første buss om morgenen eller siste buss om kvelden. Siden han ikke bor på arbeidspla­ssen, men kanskje i Ulefoss eller Lunde. Det vil da vaere litt for mye forlangt at han skal sykle.

Selv om vi her i distriktet etter hvert har fått ett bra kollektivt­ilbud, så er det langt fra godt nok for alle utkanter som ikke har noe tilbud og som selvsagt er avhengig av bilen.

Jeg kan love deg at ansatte i kollektivs­elskapene ikke ser på parkering uten avgift som en bonus.

For meg ser det ut som om du fremdeles sitter i sandkassa og leker med biler, uten å bruke hodet til annet enn å kalle medtrafika­nter bil-kåte menn som leker. Veldig enkelt for en egoist å tenke at hvorfor kan ikke andre sykle? Småbarn til barnehage og så videre til jobb, kan da ikke vaere noe problem?

Du fremstår som rimelig arrogant.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway