Varden

Lot seg ikke knekke

- PORSGRUNN

– Jeg jobber hardt. Det er årsaken til at det går så godt, sier Johnny Nguyen, 44-åringen som driver Ori Sushi Bar.

Du har sett han i avisspalte­ne flere ganger. Nguyen er mannen som måtte stenge butikken da kommunen gravde som verst i gata for snart fem år siden. Kundene fant ikke fram. Seinere ble restaurant­en rammet av det han mener var et håpløst parkerings­regime. Kundene fikk bot med på kjøpet. Han har aldri latt seg pelle på nesa, ikke engang da kommunen nylig ila ham en prikk fordi han ikke hadde alkoholfri vin i hylla.

– Bare tøv, fnøys Nguyen, som kunne fortelle øvrigheta at ingen drakk alkoholfri vin.

Kassasukse­ss

Derimot er det mange som spiser og drikker mye annet, skal vi tro regnskapet. Og det skal vi. I fjor omsatte han for naer tre millioner kroner og hadde et driftsresu­ltat på 588.122 kroner. Det er kun han og kona som er i driften, der det jobbes på spreng for å håndtere hentemat-kunder og sitt ned-gjester. Johnny har prøvd å få tak i kokker, men den ene etter den andre har blitt veid og funnet for lett. Så da han skulle ta pappapermi­sjon, stengte han hele butikken.

– Det må vaere skikkelig kvalitet. Derfor er det er bedre å gjøre det selv, sier Johnny som aldri har tvilt på egne ferdighete­r.

Penger betyr ikke noe

– Jeg er heller ikke redd for konkurrans­e. Det er mange andre som har prøvd seg, men et går ikke alltid like bra, sier han. – Husker du den gangen rådmannen betalte deg 10.000 kroner som tort og svie etter at gata hadde vaert stengt i flere måneder for biltrafikk?

– Nei, det har jeg glemt. Det tilbudet var så dårlig at jeg ikke kan ofre tankene på det en gang. Ellers tenker jeg aldri på penger. Det som betyr noe er å lykkes – og å lage god mat.

Han har tidligere truet med å flytte til Skien, i protest mot kommunen.

– Der er det fortsatt mange gårdeiere som vil ha meg. Det kommer stadig tilbud, sier han.

Men Johnny blir der han er. Han føler at kommunen har blitt mindre stivbeinte når det gjelder parkering for dem som kommer og henter middagen.

– Det var en stund at mange fikk bøter. Det vil jeg ikke ha noe av. Kundene skal ha det bra. Da sover jeg godt om natta.

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? FORNØYD:
Johnny Nguyen kan speile seg i suksessen. I fjor ble driftsresu­ltatet på 588.122 kroner.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M FORNØYD: Johnny Nguyen kan speile seg i suksessen. I fjor ble driftsresu­ltatet på 588.122 kroner.
 ??  ?? STENGT:
I 2013 stengte han bedriften på grunn av gravearbei­d.
STENGT: I 2013 stengte han bedriften på grunn av gravearbei­d.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway