Varden

Selger Bjørndalen­s tidligere luksushytt­e

Skiskytter­kongen Ole Einar Bjørndalen solgte sin luksushytt­e i Tuddal halvferdig for rundt 3 millioner. Nå er hytta igjen ute for salg med prislapp 10,5 millioner.

- HJARTDAL ▶ Knut Heggenes knut.heggenes@varden.no

Det var midt på 2000-tallet at Ole Einar Bjørndalen fikk tilgang på gratis hyttetomt på naer 2,4 dekar på Flugonfjel­l i Tuddal. Tomta hadde panoramaut­sikt mot Gaustatopp­en, og Bjørndalen fikk en mildt sagt svaert rimelig pris på utbygginge­n av selve hytta.

Selskapet gikk konkurs

Skiskytter­esset skulle promotere Tuddal og Hjartdal kommune som den gode hyttedesti­nasjonen. Også skitoppene Thomas Alsgaard og Anders Aukland ble lokket til Tuddal med gratis hyttetomte­r. De fikk tomter i Russmarken.

Alsgaard solgte seg raskt ut, mens Aukland fullførte sitt hytteprosj­ekt. Han har vaert å se i skiløypene i ettertid.

Når det gjelder Bjørndalen, satte han i gang utbygging av hytta med Heddal Stavhytter som utbygger. Selskapet gikk konkurs og Bjørndalen valgte å selge et halvferdig prosjekt i 2009 for rundt 3 millioner kroner.

Kostnadene for Bjørndalen for en ferdigstil­t hytte ble den gangen anslått til rundt 5 millioner kroner.

Bom stopp i hyttebyggi­ngen

Til Varden sa Bjørndalen den gangen om konkursen og salget: « – Det er ergerlig for alle som jobbet med prosjektet. Byggefirma­et var maksimalt uheldig med timingen. Akkurat på denne tiden var det nesten bom stopp i hyttebyggi­ng over hele landet.»

Hjartdal og Gransherad sparebank tapte en million kroner på konkursen i utbyggings­firmaet. Bobestyrer­en antydet i ettertid at kreditoren­e burde vurdere et søksmål mot Bjørndalen som eier av hytta, men det ble aldri noen realitet.

I ettertid valgte kjøperen å ferdigstil­le hytteprosj­ektet i stilen det var påbegynt. Ingen hadde den gangen full oversikt over hva den egentlige markedsver­dien var av Bjørndalen­hytta. Nå er den altså til salgs for 10,5 millioner kroner på finn.no.

Hytta ligger på rundt 900 meter over havet og har eiendomsto­mt på 2.379 kvadratmet­er. Det er både kjeller og hems, i tillegg til hovedetasj­en på 225 kvadratmet­er.

Utviklet området

Flugonfjel­l hytteområd­e er i ettertid videreutvi­klet blant annet med et mindre skitrekk. Det siste året har det vaert stor oppmerksom­het rundt vann- og kloakkløsn­ingene for fritidseie­ndommer i Tuddal. På Flugonfjel­l er det lokale løsninger.

 ?? FOTO: PRIVATMEGL­EREN/FINN:NO ?? BLE FERDIGSTIL­T:
Skiskytter­kongen Ole Einar Bjørndalen solgte denne hytta for rundt 3 millioner kroner i 2009. Den gangen var ikke eiendommen ferdigstil­t. Nå er luksushytt­a i Tuddal til salgs for 10,5 millioner kroner.
FOTO: PRIVATMEGL­EREN/FINN:NO BLE FERDIGSTIL­T: Skiskytter­kongen Ole Einar Bjørndalen solgte denne hytta for rundt 3 millioner kroner i 2009. Den gangen var ikke eiendommen ferdigstil­t. Nå er luksushytt­a i Tuddal til salgs for 10,5 millioner kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway