Varden

– Aldri opplevd maken

– Den største kampen i Notodden Fotballklu­bbs historie, mener den daglige sjefen – og veldig mange er enig.

- ▶ bjorn.borge@varden.no NOTODDEN Bjørn Borge

– Jeg har aldri opplevd maken til interesse. Forhåndssa­lget runder 1.000 solgte billetter fire-fem dager før kamp. Dette blir moro, spår Per Arne Hansen foran lørdagens returkamp mot Fredriksta­d.

Etter 0–0 i Østfold har hjemmester­ke NFK sikret seg et alle tiders utgangspun­kt foran returen mot bortesvake FFK.

Rekorden ryker?

Allerede søndag kveld begynte spekulasjo­ner om publikumsr­ekord.

Disse tankene virker fortsatt veldig reelle.

– Alle slipper inn. Alle får se kampen. Men vi kan ikke ga- rantere sitteplass­er til alle som ønsker seg det. Her går det unna, melder travle Hansen.

2.700 så Notodden mot Odd i 1. divisjon for ni år siden. I ettertid har man ikke vaert i naerheten av tilsvarend­e tall.

– Vi har vaert rundt 1.6001.700 på et par cupkamper, men nå tror jeg rekorden virkelig står i fare, spår Hansen, og vet at gjestene kommer til å bidra.

Ti busser?

– FFK har fått oversendt 500 billetter, og skal ha seks-sju busser klare. Men det kan fort bli ti busser derfra, tror Hansen, og legger til at gjestenes supportere har leid puben Bellmann fra kl. 15 lørdag.

Uansett vil den tradisjons­rike motstander­en bidra til å sette farge på det Hansen mener er NFKs største fotballkam­p.

Også større enn seriefinal­en som ga opprykk i 2006.

Høyere nivå nå

– Den var selvsagt veldig viktig, men den gang var det fire avdelinger i 2. divisjon, og nivået var ikke som nå. Denne gang er det andre forutsetni­nger, og vi føler at vi planlegger en cupfinale der alt skal avgjøres.

Selv om TV-kameraene kommer, gleder den blå klubben seg over at det ikke er mye annet som skjer med tanke på konkurrans­e om tilskuere.

NFK håper at «hele Telemark» stiller opp for fylkets nest beste lørdag.

– Vi har vaert med på en vanvittig reise i høst. Selvsagt surt at direkte opprykk glapp på målforskje­ll, men å gå opp via playoff er nesten enda bedre. Det blir jo så mye mer synlig, sier han som har tro på at det ender med jubel.

Selv om motstander­ne konkludert­e med at 0–0 egentlig er et godt utgangspun­kt for dem.

– Ja, det vil de selvsagt mene. Men vi har en vanvittig god hjemmestat­istikk, og tror selvsagt at dette er mulig, forsikrer Hansen.

Mandag møter han på jobb for omsider å kunne ta fatt på konkret planleggin­g av sesongen 2018.

Spørsmålet er hvilken arena som skal planlegges.

– Det tenker vi ikke på nå. Ikke en tanke om kontrakt hverken for spillere eller trenere før denne kampen er spilt. Nå er det én eneste ting som teller.

 ?? FOTO: TOM ARNE BORGERSEN ?? OPP: Notodden-gutta sikret seg et flott utgangspun­kt foran lørdagens avgjørende opprykkska­mp mot FFK, og lørdag kan publikumsr­ekorden ryke.
FOTO: TOM ARNE BORGERSEN OPP: Notodden-gutta sikret seg et flott utgangspun­kt foran lørdagens avgjørende opprykkska­mp mot FFK, og lørdag kan publikumsr­ekorden ryke.
 ?? FOTO: BJØRN BORGE ?? ALDRI MAKEN: Per Arne Hansen har aldri opplevd maken til interesse for en fotballkam­p på Notodden.
FOTO: BJØRN BORGE ALDRI MAKEN: Per Arne Hansen har aldri opplevd maken til interesse for en fotballkam­p på Notodden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway