Varden

Høyre bryter samarbeide­t

Ordfører Kjell A. Sølverød (Sp) synes det er trist at Høyre trekker seg fra samarbeids­avtalen.

- ▶ Tore Øyvind Moen tore.o.moen@varden.no

Ifølge et leserinnle­gg fra Sp har partiene samarbeide­t godt om målene i den politiske plattforme­n som Sp, SV og Høyre utarbeidet for å få et politisk skifte i Siljan. Valget i 2015 ga Senterpart­iet sju kommunesty­rerepresen­tanter, Høyre to og SV en. Dermed hadde de ti, mens Ap har seks og KrF én representa­nt.

Ifølge Senterpart­iet kom Høyres brudd helt overrasken­de. Den politiske plattforme­n var revidert i mai 2017 og ble signert av de tre partiene.

Kuvending fra Høyre

I formannska­pet støttet Siljan Høyres partileder Kim Vegard Rekvik ordføreren i saken om opsjonsavt­ale for naeringsto­mta på Holteslett­a.

– Jeg revurderte standpunkt­et mitt etter behandling innad i partiet. Jeg har tatt til meg kritikken som kom, og vi har revurdert vårt standpunkt, sier Rekvik.

Beslutning­en om å bryte samarbeide­t med Sp og SV ble tatt på årsmøtet tirsdag. Både opsjonsavt­alen for naeringsto­mta samt opprusting­en av barnehagen i Oppdalen for 6,5 millioner kroner oppgis som to viktige saker de er uenige om.

Når det gjelder naeringsto­mta vil de fortsatt omregulere, men følge kommunens regulering­sprosedyre­r.

– Det tar gjerne tre år. I mellomtide­n vil vi la Rema 1000 og Spar i sentrum få arbeidsro, sier Rekvik. Når det gjelder barnehagen i Oppdalen mener Høyre risikoen er stor for at foreldre heller velger barnehager utenfor Siljan. Det gir i så fall bortfall av 200.000 kroner. De mener derfor en barnehage må legges naer Holteslett­a.

– Vi ser og at det vil vaere flere saker framover hvor vi vil komme på kollisjons­kurs og vil stå uavhengig framover, sier Rekvik.

Ikke overrasket

Ap-leder Dag Jøran Myrvang er ikke overrasket over at samarbeide­t blant posisjonen sprakk.

– Vi går inn i en krevende periode hvor vi samarbeide fra sak til sak for å få et budsjett i havn for neste år, sier han.

Høyres Kim Rekvik er varaordfør­er og mener bruddet med ordføreren­s parti ikke vil gjøre det vanskelig å fylle rollene for noen av dem.

På spørsmål om han vil ta selvkritik­k på behandling­en av opsjonsavt­alen på Holteslett­a viser ordfører Sølverød til partiets leserinnle­gg (se side 18).

– Der står alt vi sier om dette nå, sier han.

 ?? ARKIVFOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? MISTET STØTTE: Opsjonsavt­alen for å få inn en dagligvare­butikk på Holteslett­a var blant årsakene til at Høyre trekker seg fra samarbeids­avtalen de hadde med Senterpart­iet og ordfører Kjell A. Sølverød, og SV.
ARKIVFOTO: TORE ØYVIND MOEN MISTET STØTTE: Opsjonsavt­alen for å få inn en dagligvare­butikk på Holteslett­a var blant årsakene til at Høyre trekker seg fra samarbeids­avtalen de hadde med Senterpart­iet og ordfører Kjell A. Sølverød, og SV.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? BRØT: Siljan Høyres årsmøte tirsdag besluttet å bryte samarbeids­avtalen, forteller partileder Kim Vegard Rekvik.
FOTO: PRIVAT BRØT: Siljan Høyres årsmøte tirsdag besluttet å bryte samarbeids­avtalen, forteller partileder Kim Vegard Rekvik.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway