Varden

Piratene er klare for NM-finale

Lørdag spiller Porsgrunn Pirates om NM-gull og kongepokal.

- SKIEN ▶ Pål Lundsholt pal.lundsholt@varden.no

Porsgrunn Pirates er klare for sin første NM-finale noensinne.

– Utrolig moro og vi gleder oss selvfølgel­ig veldig, sier KarlFredri­k Velle, som er presseansv­arlig i klubben og leder for klubbutvik­ling i Norges Rugbyforbu­nd,

Tre strake semifinale­r

Veldig overrasken­de er det derimot ikke. De siste tre årene har porsgrunns­laget spilt seg til tre strake semifinale­r i det som heter Rugby League Norge.

– Vi har vaert veldig naer de siste årene. Nå har vi vaert i tre strake semifinale­r, og i tillegg spilte vi semifinale også i 2012 og 2013. Så det at vi nå endelig er i klare for finale er vel kanskje ikke så overrasken­de, og det er vel kanskje litt fortjent, sier Velle.

I semifinale­n, som ble spilt på Kjølnes Stadion i slutten av oktober, ble Trondheim Rugbyklubb sendt nordover med 28–12 i sekken.

To tap

I finalen venter Stavanger Storm. Siddisene feide Oslo Capitals av banen med 48–10 i sin semifinale, som for ordens skyld også ble spilt på Kjølnes, og må finne seg i å vaere er knepne favoritter i søndagens finale.

Laget har i tillegg slått Porsgrunn Pirates ved to anledninge­r denne sesongen. Det er ikke dermed sagt at resultatet er gitt på forhånd. – På ingen måte. Vi ledet til pause i begge oppgjørene og er vel det eneste laget som har gitt dem skikkelig kamp i år. Vi har jobbet mye med kondisjon i høst og forhåpentl­igvis holder vi helt inn i søndagens finale. Vi er offensive og satser på å vinne, sier Pirates-spiller Arne Oma Torsen.

På landslaget

Han er en av i alt fem Piratesspi­llere som også er en del av det norske rugbylands­laget.

– Vi har fått fram en del gode spillere de siste årene og det har gitt utslag på landslaget. Det viser at vi gjør mye riktig i klubben og det er moro, sier han.

Lørdagens finale spilles på Kristiansa­nd Stadion. Det har blant annet med kostnader å gjøre.

– Vi har valgt å møtes halvveis. Vi betaler stort sett alt av reiseutgif­ter av egen lomme og på denne måten sparer vi litt kostnader. Samtidig gjør vi det litt for å promotere sporten i Kristiansa­ndsregione­n. Det har vørt en klubb der før som nå ha begynt å få litt folk igjen og forhåpentl­igvis kan vi få en klubb der igjen, sier Velle.

FINALEKLAR:

 ?? ?? Nils Kristian Holte og Porsgrunn Pirates står med tre strake NM-semifinale­r på rad. Nå er laget endelig klare
Nils Kristian Holte og Porsgrunn Pirates står med tre strake NM-semifinale­r på rad. Nå er laget endelig klare
 ?? ?? GLEDER SEG: Arne Oma Torsen og Karl-Fredrik Velle gleder seg til søndagens NM-finale mot Stavanger.
GLEDER SEG: Arne Oma Torsen og Karl-Fredrik Velle gleder seg til søndagens NM-finale mot Stavanger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway