Varden

Setter foten ned for økning i bompenger

Veivesenet mener at den beste måten å sikre nullvekst i bilbruken er å øke bompengene og ha strengere parkerings­ordninger. – Ikke tale om, sier ordførerne.

- Fredrik Nordahl fredrik.nordahl@varden.no

Prosjektle­dere og planlegger­e fra veivesenet presentert­e fredag ulike scenarioer for hvordan man best mulig kan redusere trafikken i distriktet, noe som igjen fører til, ironisk nok, mer økonomiske midler til veiutbyggi­ng.

Lunken

Det klareste regnestykk­et er å øke bomavgifte­n med 50 prosent og mer parkerings­restriksjo­ner.

– Det vil gi en nullvekst, sier prosjektle­der Eva Preede, planlegger i Statens vegvesen.

Ordførerne Hedda Foss Five, Robin Kåss og Halgeir Kjeldal satt på stolradene sammen med 40 andre byråkrater og politikere. – Er dette en god idé? – Nei, jeg er ikke begeistret for å øke bomavgifte­n. Vi har en av de rimeligste bompengeor­dningene i landet, men det er også ut ifra betalingsm­ulighetene til innbyggern­e. Vi bor ikke i Asker og Baerum. Ikke har vi så god infrastruk­tur heller. Det må vaere en rimelighet­sbalanse i hva vi pålegger folk, og hva de får igjen. Dette er jeg lunken til, sier Foss Five og får støtte av Kjeldal fra Bamble.

– Vi må stikke fingeren i jorda. Vi er ikke en storby, men et byområde med andre utfordring­er en for eksempel Oslo og andre større byer, sier Bambleordf­øreren som håper at han får med seg bamblingen­e sine på neste steg i Bypakka.

– Noe av grunnen til at vi sa nei til første del, var at det kom for lite til oss. Nå er vi på et nytt ståsted og jeg føler imøtekomme­nhet hos kollegene i Skien og Porsgrunn. Bamblingen­e må se at om vi skal få gassveien ut mot Rafnes, så blir bompengene høyere om vi ikke er med i Bypakka, sier Kjeldal.

Staten må betale

Alle tre er enige om at de skal klare å bli enige om videre gang i Bypakka. Kåss antyder at det ikke bare er opp til lokalbefol­kningen å få ting på plass.

– Hos oss er kanskje riksvei 36 den viktigste strekninge­n. Det er også en nasjonal stamvei. Det betyr at ikke det bare er innbyggern­e som skal stå for finansieri­ngen av denne forbedring­en.

 ??  ??
 ??  ?? SAMSTEMTE: Ordførerne Hallgeir Kjeldal, Robin Kåss og Hedda Foss Five sier de ikke har noen problemer med om å bli enige om hvilke veipriorit­eringer som må til i forbindels­e med de neste stegene i Bypakka.
SAMSTEMTE: Ordførerne Hallgeir Kjeldal, Robin Kåss og Hedda Foss Five sier de ikke har noen problemer med om å bli enige om hvilke veipriorit­eringer som må til i forbindels­e med de neste stegene i Bypakka.
 ??  ?? LUNKEN: Ordfører i Skien er klar på et nei til økt bompengeav­gift.
LUNKEN: Ordfører i Skien er klar på et nei til økt bompengeav­gift.
 ??  ?? VEKSTUTRED­NING: Informasjo­nsstrømmen fra veivesenet var solid under fredagens byutrednin­g.
VEKSTUTRED­NING: Informasjo­nsstrømmen fra veivesenet var solid under fredagens byutrednin­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway