Varden

Kampen om nytt pol

- Eirik Haugen Nyhetsreda­ktør

Politikere og naeringsdr­ivende jubler etter vedtaket om at Porsgrunn skal få et nytt vinmonopol, mens mange politikere i Skien har en skikkelig «blåmandag.» I Skien ble det gitt klare, politiske føringer om hvor et nytt vinmonopol ikke skulle vaere og dermed ble ikke Telemarks største by valgt i denne runden.

Nå starter kampen om hvor i Porsgrunn det nye polet skal ligge. Pressesjef Jens Nordahl hos Vinmonopol­et sa til Varden fredag at de skal gå bredt ut i markedet for å lete etter nytt lokale. Han regner med at det kan komme opp mot ti forslag på steder fra en by av Porsgrunns størrelse. Han trekker også fram at det ikke er noen politiske restriksjo­ner i Porsgrunn på hvor et pol kan ligge og at de er velkommen på «et sted som er formålstje­nlig for oss og våre målsetting­er.»

Det er mange som peker på kjøresente­ret Down Town som favoritt til å vaere vert for det nye vinmonopol­et. Senterlede­r Bent Rosenberg sier at alle kjøpesentr­e vil ta imot et pol med takk, men samtidig er det all grunn til å tro at Down Town kommer til å få sterk konkurrans­e fra andre steder i Porsgrunn. Politikern­e i Porsgrunn har valgt å ikke gi føringer, men også i Porsgrunn bør mange vaere oppmerksom på debatten om et levende sentrum. Hvis det nye Vinmonopol­et legges til Down Town er det all grunn til å ta debatten om hvordan dette vil påvirke resten av sentrum i Porsgrunn.

Inntil videre skåler politikern­e i alkoholfri vin og feirer at Porsgrunn trakk det lengste strået i denne runden. Politisk bør man også vaere svaert oppmerksom på neste runde i debatten, nemlig hvor polet skal ligge og hvordan det vil påvirke handelen i byen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway