Varden

Sør- og Nordpolen i Porsgrunn

- Per Arne Rennestrau­m journalist

Det skal nå bli mulig å gå fra pol til pol her i Porsgrunn. Trolig blir Nordpolet fortsatt liggende i Plentygård­en, mens Sørpolet ender opp ved Down Town. Det siste er angivelig et åpent spørsmål som det heter, men jeg vil nok bli overrasket hvis det for eksempel havnet i Langangen, selv om det er det mest sentrale området i Telemark. Ikke noe annet sted er det så kort vei til så mange byer. Men pol skal altså ikke øvrigheta kunne unne den trivelige bygda under bruene. Alkohol er populaert, så det er ikke rart at rusmiddele­t står for det aller største helseprobl­emet her i landet. Det skal vel innrømmes at man stundom er innom utsalget her i Porsgrunn, og det er svaert sjelden jeg må stå mer enn ett minutt i kø, inkludert tørrprat med andre kunder. Men ett minutt er nok ett minutt for mye, så nå må antall butikker dobles slik at folk kan handle raskere. Dessuten kan vi snart slippe å måtte bruke Storgata til å handle i.

Dagens polbetjeni­ng i Porsgrunn er for øvrig i verdenskla­sse. Man har knapt nok rukket å slå ned paraplyen eller børste av sydvesten før de lurer på om man trenger hjelp. Og hjelp, det trenger man jo, men ikke akkurat til å plukke ut hvilket sterkøl som passer til hyrdepai en fredag kveld. Jeg pleier å svare at jeg er enkel i kosten, så dette skal jeg nok finne ut av.

Tenk om vi hadde fått samme service i matbutikke­n: «Hva kan vi hjelpe Dem med i dag? Kan jeg få anbefale denne gode lettmelka fra Tine som passer utmerket til loff med peanøttsmø­r?» Men så er det altså leverposte­i som skal smøres på skiva, så da settes betjeninge­n på en skikkelig prøve. Som så mange sier en mandag, klok av skade: Det er best og enklest med vann.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway