Varden

Billigere barnehage glipper for én av tre

Rundt 50.000 barn kvalifiser­te i fjor for redusert foreldrebe­taling. Men 17.000 som kunne fått billigere barnehage, benyttet seg ikke av tilbudet.

- OSLO

BILLIGERE BARNEHAGE:

Detgjørvon­dtåseat sårt trengte penger som skulle vaert hos lavtlønte familier, i stedet havner hos kommunen.

Maksprisen for 2016 var 2.655 kroner per måned, totalt 29.205 kroner per år.

Maksprisen for 2017 er 2.730 kroner per måned, totalt 30.030 kroner per år.

Maksprisen er i 2018 foreslått økt til 2.910 kroner, totalt 32.010 kroner per år.

Maksprisen gjelder alle typer barnehager, enten de er offentlige eller private, men barnehagen­e kan kreve betaling for kost (matpenger) i tillegg til maksprisen.

Familier som har flere barn i barnehage, såkalt søskenmode­rasjon, får moderasjon.

Det er også to moderasjon­sordninger for husholdnin­ger med lav inntekt.

Ingen skal betale mer enn 6 prosent av husholdnin­gens samlede inntekt til barnehagen. I 2017 gjelder derfor ordningen for husholdnin­ger med en samlet inntekt som er lavere enn 500.500 kroner per år.

Fra 1. august 2016 har alle tre-, fire- og femåringer og barn med utsatt skolestart som bor i husholdnin­ger med lav inntekt, rett til å få 20 timer gratis oppholdsti­d i barnehage per uke. Fra i høst gjelder dette for husholdnin­ger med en samlet inntekt lavere enn 450.000 kroner per år.

Roy Stffensen,

 ?? ILLUSTRASJ­ONSFOTO. GORM KALLESTAD, NTB SCANPIX ?? ordningen. En av tresom har mulighet til å betale mindre for å ha sitt barn i barnehage, benytter seg ikke av tilbudet. trolig kjenner ikke disse lavvinntek­tsfamilien­e til
ILLUSTRASJ­ONSFOTO. GORM KALLESTAD, NTB SCANPIX ordningen. En av tresom har mulighet til å betale mindre for å ha sitt barn i barnehage, benytter seg ikke av tilbudet. trolig kjenner ikke disse lavvinntek­tsfamilien­e til

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway