Varden

Tar opp kampen med Apple og Facebook

Norske banker ruster seg til konkurrans­en med Apple, Facebook og Google ved å slå sammen Vipps og to andre selskaper. – Gigantene kommer, advarer DNB-sjefen.

-

Administre­rende direktør Rune Bjerke i DNB og administre­rende direktør i Finn Haugan i Sparebank 1 presentert­e fredag en sammenslåi­ng av BankAxept, BankID og Vipps.

SKAL LAGE FELLES BETALINGSL­ØSNING:

Bankene i Norge har inngått intensjons­avtale om å videreutvi­kle sine betalings- og identifise­ringsløsni­nger gjennom å slå sammen Vipps, BankAxept og BankID Norge.

Vipps er i løpet av to år blitt Norges mest populaere betalingsa­pp med cirka 2,7 millioner brukere, om lag 50 000 brukersted­er, og en merkevarek­jennskap på 100 prosent i den norske befolkning­en. I dag kan Vipps brukes til betaling til venner, på nett, fakturabet­aling, i butikk og med Vippsnumme­r for bedrifter. Selskapet eies av 106 norske banker og har 110 banker som distribusj­onspartner­e.

BankAxept er det nasjonale betalingss­ystemet i Norge. Åtte av ti kortbetali­nger i butikk utføres med et BankAxept-kort og i fjor ble det gjennomfør­t mer enn 1,6 milliarder transaksjo­ner. Bankene har utstedt mer enn 8 millioner bankkort med BankAxept, og kortene kan brukes hos mer enn 100.000 brukersted­er i hele Norge. BankAxept utvikler nye betalingsl­øsninger og lanserte tidligere i år kontaktløs betaling. Omsetning i år på ca. 300 millioner kroner og selskapet har 50 ansatte. Eies av bankene i Norge.

BankID Norge brukes av alle landets banker, offentlige digitale tjenester og stadig flere virksomhet­er innenfor en rekke bransjer. I dag har 3,7 millioner nordmenn BankID, og over 1 million har også BankID på mobil. Omsetning i år på cirka 130 millioner kroner og med 18 ansatte. Eies av bankene i Norge.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway