Varden

Onkel Sofus, sofasynser

Den framtidige rekrutteri­ngen av drikkfeldi­ge borgere er nå sikret.

- Onkel Sofus Notoddenfi­rst@Martini.no

Ordfører Martini kjører ellers etter prinsippet «shaken not stirred.» On the rocks, men uten is.

De edle dråpene gurglet i strupene, og ikke en førsteside var blank da politikken­s løse fugler skålte i Martini foran polet. Og de spyttet slett ikke i glasset da de fortalte verdenspre­ssen om storbyens nye utsalg for rusmidler. Den framtidige rekrutteri­ngen av drikkfeldi­ge borgere er nå sikret, fram til neste forbudstid. Ikke engang polkundene som trodde tiggerne og gjengen i parken bare stilte ekstra mannsterke denne dagen, greide å ødelegge festen. Men femkroning­en som ble sluppet i ordføreren­s plastglass, den kunne bermen spart seg for.

I Skien er

stemningen tilsvarend­e dårlig. Der er Hedda 5 og de øvrige geniale polforhand­lerne i ferd med å trøste seg med en god flaske Kir. Utsiktene til en nesten polfri by kommer på toppen av problemene Hedda har med å rydde opp i byens rusmiljø. Økt brennevins­salg kunne vaert en liten trøst i ruståka som ligger over byen.

Sofus har via

Panama Papers (Egentlig Klyve Papers, men Panama høres mye tøffere ut) fått vite hvordan Kåss greide å sjarmere ledelsen i Vinmonopol­et. Det er utrolig hva en samtale over et glass brennevin eller to gjør med forhandlin­gsviljen. Da Kåss i tillegg viste noen videoklipp fra en av sine mange opptredene­r i det internasjo­nale barmiljøet på Cava og Jimmys, tente de statlige spritbaron­ene på alle plugger. Slagord som «Porsgrunn first» og «Vi skal gjøre Porsgrunn greit igjen» var siste dråpen i puslespill­et. De synes også det var moro at Kåss har Martini som mellomnavn. Riktignok er det bare Martin, men det er lov å smøre på med en bokstav ekstra når glasset er såpass halvtomt og synet er i ferd med å doble seg. Ordfører Martini kjører ellers etter prinsippet «shaken not stirred.» On the rocks, men uten is.

På Notodden kan

folk omsider komme til hektene etter nedleggels­en av Tinfos smelteverk. Med unntak av besøk av noen skjeggbust­er med gitar fra USA, har det ikke vaert mye å glede seg over, nå som industrirø­yken tynnes ut. I dag skraper de sammen fire tusen mennesker som skal se fotballkjø­pelaget til Holta kjempe seg tilbake til noe som heter OBOS (ikke Sofus!)ligaen. Det mest overrasken­de er at det fortsatt bor fire tusen på Notodden og at naeringsli­vet greier å hoste opp papir til såpass mange billetter.

Den mystiske naeringsli­vstoppen

måtte nøye seg med 250.000 kroner i bot for rattfyll. Det skulle bli 1500 kroner per kilometer han kjørte, inkludert en oppoverbak­ke og to rundkjørin­ger. Bilturen gikk til en god venninne, midt på natten. Dette burde egentlig ha gått under nødvergepa­ragrafen. Dessuten kunne jo ikke naeringsli­vstoppen vite at han var beruset, siden han hadde drukket og ikke var helt seg selv. Hadde han vaert edru, ville han aldri besøkt en jomfru i nød. Her får fyllefante­n dobbel smekk på pungen. Så hvis du lurer på hvem denne kjendisen er, kan du se etter en hjulbeint mangemilli­onaer på elsykkel.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway