Varden

– Skal fortsatt stoppe!

Bård Hoksrud (Frp) er klar på at stasjonene langs Sørlandsba­nen i Telemark skal vaere stoppested­er også i årene som kommer.

-

Det har falt mange svaert tungt for brystet at kun Bø har vaert nevnt som et garantert stoppested for tog langs Sørlandsba­nen gjennom fylket fra juni 2019. I anbudspapi­rene knyttet til hvem som får drifte strekninge­n har det bare vaert krav omstoppiBø.

Varslet togopprør

I tirsdagens Varden var stortingsr­epresentan­t Terje Aasland (Ap) tydelig på at det vil bli et togopprør i fylket dersom Neslandsva­tn, Drangedal, Lunde og Nordagutu ikke oppretthol­der stoppfunks­jonen som følge av at driften av strekninge­n nå konkurrans­eutsettes.

– Ender vi med at regjeringe­n velger ikke å gjøre noe, vil svaert mange mennesker og naeringsli­vet få det veldig krevende. Da må vi ha et jernbaneop­prør, fastslo han.

Rydder opp

Nå er det klart at Jernbanedi­rektoratet legger inn presiserin­ger i ordlyden som inngår i anbudspapi­rene.

– Jeg har også fått vite at Jernbanedi­rektoratet vil presisere at det ligger krav om at stasjonene skal betjenes i senere oppdaterin­ger i konkurrans­egrunnlage­ne, opplyser stortingsr­epresentan­t for Telemark Frp, Bård Hoksrud.

I klartekst innebaerer dette at togene fortsatt skal stoppe på togstasjon­ene på Nordagutu, Lunde, Drangedal og Neslandsva­tn i tillegg til Bø også etter at den nye driftsavta­len er landet.

– Jeg er veldig fornøyd med dette og er veldig glad for at samferdsel­sministere­n også legger dette til grunn, sier Hoksrud.

Tror på konkurrans­eutsetting

– Hva er det som gjør at ordlyden forandres?

– Den har skapt tvil og mye diskusjon, sier Hoksrud som er veldig godt fornøyd med endringen.

– Dette viser at Sørlandsba­nen er en viktig jernbanest­rekning. Jeg har også tro på at ten konkurrans­eutsetting vil kunne bidra til et enda bedre tilbud, slik vi har sett når det gjelder Gjøvikbane­n, påpeker stortingsr­epresentan­ten fra Bamble.

 ?? FOTO: BJØRN HARRY SCHØNHAUG ?? TILBUDET BESTÅR: Jernbanedi­rektoratet oppdaterer ordlyden i anbudspapi­rene etter all uroen.
FOTO: BJØRN HARRY SCHØNHAUG TILBUDET BESTÅR: Jernbanedi­rektoratet oppdaterer ordlyden i anbudspapi­rene etter all uroen.
 ?? ARKIVFOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? FORNØYD: Bård Hoksrud (Frp).
ARKIVFOTO: FREDRIK PEDERSEN FORNØYD: Bård Hoksrud (Frp).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway