Varden

Stille etter stormen

-

Når vi har de neste dagenes ekstremvae­r friskt i minne, vil vaerforhol­dene fra fredag og utover framstå som ganske kjedelig.

– Du kan si det sånn at etter alt som kommer de neste dagene, så får hele Norge en slags pause fra utpå fredagen og framover, sier vakthavend­e meteorolog Ida Fosli ved Meteorolog­isk institutt i Tromsø. Det blir verken ekstrem vind, kulde, nedbør eller noe annet man bør stålsette seg for. – Bare typisk for året, med temperatur­er rundt null, med noen variasjone­r og muligens litt nedbør, sier Fosli.

Fra fredag og over helga vil hele Sør-Norge preges av et lavtrykk: – Det ligger ute i Norskehave­t, utenfor Vestlandet, og styrer situasjone­n. Vestlandet får det meste av trøkken med nedbør og vind, mens Østlandet ligger i le for dette vaeret.

– Kort oppsummert: Østlandet kan faktisk få en ganske fin helg, selv om det er litt grått, mens Vestlandet får det ganske vått, sier Fosli. Fra mandag og utover uka skal også Vestlandet få en pause i nedbøren.

– Da kan det komme et lite lavtrykk inn over Sør-Norge fra øst, så Østlandet kan få noe nedbør i midten av uka. Det er ikke sikkert det kommer som snø, det ligger an til noen plussgrade­r, men det kan også bikke under null grader. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway