Varden

Lager egen podkast

Når Petter Stordalen har ledig tid skravler han med folk som inspirerer ham og lager podkast av det.

- OSLO Vendy Berg Hegle vendy.berg.hegle@varden.no

I november lanserte hotellkong­en fra Porsgrunn sin andre podkast så langt: «Strawberry­podden», oppkalt etter selskapet hans Strawberry.

Fra før av har han laget podkasten «Jeg skal fortelle deg min hemmelighe­t», et muntlig versjon av selvbiogra­fien/selvhjelps­boken med samme navn.

Grenlandsp­rat med Bård

To episoder ligger ute, og Stordalen tar sikte på å få ut to til før jul. Artistmana­ger Jan Fredrik Karlsen og Daniel Skjeldam, konsernsje­f for Hurtigrute­n, er de første gjestene i den nye podkasten.

– Jeg velger personer som inspirerer meg, som har noe å fortelle og som jeg tror er interessan­te å høre på for omverdenen. Jeg prøver å kombinere spennende temaer med at det skal vaere underholde­nde å høre på. Daniel og Jan Fredrik er begge gode venner av meg og jeg begynte med dem for å bli litt varm i trøya. Den eneste andre gjesten som til nå er fastsatt, tror jeg kan ha stor interesse for Vardens lesere. Det er nemlig Bård Tufte Johansen, og planen er at vi skal snakke om Porsgrunn og Skien, opplyser Stordalen i en epost til Varden.

Overskudds­prosjekt

«Strawberry­podden» spilles inn i Rubicons studio på Torshov i Oslo når den energiske naeringsli­vstoppen har ledig tid. Han er tydelig på at dette er et overskudds­prosjekt.

– Utfordring­en for min del blir alltid å publisere jevnt. Jeg er først og fremst leder for 13.000 fantastisk­e medarbeide­re, og de blir alltid prioritert over podkast-prosjektet.

Stordalen opplyser at han ønsker å inspirere og motivere andre med podkasten, og ønsker å gi konkrete tips til mennesker som skal lede eller eie store eller små virksomhet­er.

Stordalen har for øvrig fått litt radioerfar­ing fra P3 Morgen. Som gjest, men også som ivrig utegående reporter. Noe av bakgrunnen for at han ville lage egne podkaster var å prøve seg i ett nytt format.

– Jeg liker å formidle, og jeg hadde lyst å prøve et nytt format enn de jeg allerede bruker. Stadig flere podkaster er blitt viktige i samfunnsde­batten, og nå er det min tur. Så får vi se om jeg får det til! Den som intet våger, intet vinner, er det jo noe som heter, avslutter Stordalen i kjent stil.

 ?? BEGGE FOTO: NTB SCANPIX ?? PODCAST: Når Petter Stordalen har ledig tid spiller han inn podcasten «Strawberry­podden» i Rubicons studio på Torshov i Oslo. Her med kona Gunhild Stordalen fra hotell- og restaurant­åpning i Stockholm i mai.
BEGGE FOTO: NTB SCANPIX PODCAST: Når Petter Stordalen har ledig tid spiller han inn podcasten «Strawberry­podden» i Rubicons studio på Torshov i Oslo. Her med kona Gunhild Stordalen fra hotell- og restaurant­åpning i Stockholm i mai.
 ??  ?? GJEST: Bård Tufte Johansen er en av Stordalens kommende gjester. Her sammen med kona Beate Halkjelsvi­k på Snømannen-premiere.
GJEST: Bård Tufte Johansen er en av Stordalens kommende gjester. Her sammen med kona Beate Halkjelsvi­k på Snømannen-premiere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway