Varden

Nå er det tid for å se framover og jobbe konstrukti­vt. Alternativ­et er overstyrin­g fra sentralt hold.

- Tom Erik Thorsen,sjefredakt­ør

Torsdag fant et historisk møte sted i Vestfold: Telemark og Vestfold fylkeskomm­uner avholdt et felles fylkesting. Signalene derfra er positive. Det er også nødvendig.

– Vi skal gjøre det beste for innbyggern­e, og de skal merke forskjelle­n, sa Høyres Gunn Marit Helgesen (H). – Det gjelder å få til en smidig og offensiv sammenslåi­ng som innbyggern­e skal få kjenne på en positiv måte, sa fylkesordf­ører Sven Tore Løkslid (Ap). – Det er nesten rørende enighet mellom oss, sa Vestfolds fylkesordf­ører, Rune Hogsnes (H).

Vi har registrert at det kanskje ikke har vaert «rørende enighet» hele veien. Ei heller om selve utgangspun­ktet for sammenslåi­ngen av de to fylkene. Vi er blant dem som har tillatt oss å vaere til dels sterkt kritiske. Dette skyldes reformens innretning, og ikke selve sammenslåi­ngen. Vår innvending har vaert at det lages et nytt, regionalt nivå før det er bestemt hvilke oppgaver regionen skal løse. Dette er en helt bakvendt måte å jobbe på.

Nå har imidlertid demokratie­t sagt sitt. Det blir en sammenslåi­ng. Det gir derfor ikke veldig mye mening å gjenta gamle argumenter. Nå er det tid for å se framover og jobbe konstrukti­vt. Alternativ­et er overstyrin­g fra sentralt hold. Det kan igjen gi grobunn for endeløse og ødeleggend­e konflikter som – i siste instans – kan gå ut over innbyggern­e. Det er, tross alt, disse regionen skal vaere til for.

Nettopp derfor stiller vi oss bak fylkesordf­ører Løkslid når han sier at «det er viktig å fylle denne sammenslåi­ngen med innhold».

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway