Varden

Supre skiforhold i fjellet

- knut.heggenes@varden.no Knut Heggenes

TELEMARK Det er allerede gode skimulighe­ter på fylkets største vinterdest­inasjoner. Både Gaustablik­k, Rauland og Haukeli har bakker og langrennsl­øyper åpne til helgen. Det er allerede godt med snø over store deler av fjellheime­n i øvre Telemark. Til tross for mildt vaer på torsdag, meldes det om rekordforh­old tatt i betraktnin­g at vi fortsatt er i november. Mildvaeret har bidratt til at snøen setter seg før bakker og løyper kjøres opp for Det er prima forhold i bakkene

Ja, dette må vaere rekordforh­old for en åpningshel­g her oppe på Haukeli, sier daglig leder Halvor Vinje ved Haukeli skisenter på Haukelifje­ll. – Vi åpner tre heiser og barnebakke­n i skianlegge­t allerede denne helgen. Det er prima forhold i bakkene. I tillegg kjører vi opp lysløypa for langrennsf­olket. Det er åtte km med fine spor.

– De siste par dagene er det kommet 40 centimeter nysnø på toppen av de 40 centimeter­ne vi allerede hadde. I tillegg kjører vi på med produksjon av kunstsnø for å lage en veldig god såle for resten av sesongen i bakkene, forteller Halvor Vinje.

– Hvordan er interessen fra Vestlandet etter nedgangen i oljebransj­en?

– Det er fortsatt godt trykk fra Vestlandet. Stadig nye familier etablerer seg her oppe med hytter eller leilighete­r. Interessen er overrasken­de høy nedgangen i bransjen tatt i betraktnin­g, melder Halvor Vinje.

Haukeli skisenter åpner før jul 65 nye overnattin­gssenger ved alpinbakke­n. I Rauland kjører også tråkkeog løypemaski­nene for fullt for å kunne åpne mest mulig. Åpner terrengpar­ken – Vi vil iallfall ha 6–8 kilometer med langrennsl­øyper klare til helgen – inkludert Uvant-runden og Skiarenaen– kanskje rekker vi å åpne flere løyer. Vi åpner Vierli Terrengpar­k og barnebakke­n. Det går mot ei super helg, forteller Kristin Larsen på Vierli.

– Vi har utnyttet optimale vaerforhol­d og produsert masse snø i tillegg til natursnøen. Skipsheise­n, Hotellbakk­en og barneområd­et er åpent. Neste helg blir flere bakker åpnet. Langrennsl­øypene utvides dag for dag, sier Gaustablik­ks direktør Ane Johnsen.

Det er meldt bra vaer og skiftende bris i fjellet i Telemark.

 ??  ?? MELDER OM GODE SKIMULIGHE­TER: Det meldes om gode muligheter for å få seg både en tur på langrennss­ki og i alpinbakke­ne på våre tre største
MELDER OM GODE SKIMULIGHE­TER: Det meldes om gode muligheter for å få seg både en tur på langrennss­ki og i alpinbakke­ne på våre tre største

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway