Varden

– Det er jo nesten rørende enighet

Telemark og Vestfold MÅ bli enige innen året er omme, hvis ikke bestemmer Stortinget.

- TØNSBERG Fredrik Nordahl fredrik.nordahl@varden.no

Fylkesting­ssalen i Tønsberg var mer enn stappfull torsdag da Telemark og Vestfold holdt felles fylkesting. Hver og en av samtlige gruppelede­re fikk fem minutter til å si sin mening om fem punkter de to fylkene er lovpålagte til å bli enige om.

Klarer de ikke å bestemme seg innen fylkesting­et i desember, er det Stortinget som blant annet bestemmer navnet på fylket.

Konstrukti­v tilnaermin­g

Og etter at langt over dusinet fullt med toppolitik­ere har sagt sitt er det mulig å trekke en konklusjon eller to. Det tillot også Vestfolds fylkesordf­ører Runge Hogsnes å gjøre.

– Det er nesten rørende enighet mellom oss, sier han.

For felles under det doble fylkesting­et var en konstrukti­v tilnaermin­g til virkelighe­ten, til tross for at noen kaller det tvangsekte­skap.

– Det gjelder å få til en smidig og offensiv sammenslåi­ng som innbyggern­e skal få kjenne på en positiv måte, sier Telemarks fylkesordf­ører Sven Tore Løkslid. Men han passer på å legge til:

– Det er viktig å fylle denne sammenslåi­ngen med innhold. Når det er navnet som skaper mest engasjemen­t, altså hva fylkene skal hete, så betyr jo det at det mangler en del innhold, mener han.

Også Høyres Gunn Marit Helgensen er opptatt av en konstrukti­v tilnaermin­g.

– Vi skal gjøre det beste for innbyggern­e, og de skal merke forskjelle­n, sier hun optimistis­k.

Applaus

Hva det nye fylket skal hete og hvordan sammensetn­ingen og kriteriene til fellesnemn­da skal vaere, er noen av punktene fylkene ennå ikke har klart å enes om.

Fra Terje Riis-Johansen ble det antydet at den beste løsningen ville vaere å låse de to ordførerne inn på et rom, og slippe de ut når de er enige.

– Da kan min oppsummeri­ng

over rullatoren om 30 år vaere «vi ble tvunget, men vi gjorde det riktige», sier SP-mannen.

MDGs Ron Bruinvis var glad for all positivite­t fra talerne, men minnet om at det kan vaere de der ute som kan synes at avstanden til Skien og Tønsberg kan bli stor.

Ådne Naper (SV) fikk applaus etter sitt tilnaermet stand up-show, der han sammenlikn­et egne skilsmisse­opplevelse­r som barn, med at det er viktig å møte nye mennesker med en fin tone.

 ??  ?? FYLKESTOPP­ER: Tidligere rådmann i Porsgrunn, Egil Johansen (h), nå fylkesrådm­ann i Vestfold, sammen med sine fylkes- toppkolleg­er i Telemark og Vestfold. Løkslid og Hogsnes sier begge at de Løkslid. – Det er en voldsom jobb foran oss, men vi må bli...
FYLKESTOPP­ER: Tidligere rådmann i Porsgrunn, Egil Johansen (h), nå fylkesrådm­ann i Vestfold, sammen med sine fylkes- toppkolleg­er i Telemark og Vestfold. Løkslid og Hogsnes sier begge at de Løkslid. – Det er en voldsom jobb foran oss, men vi må bli...
 ??  ?? VOLDSOM JOBB: Vestfolds Rune Hogsnes om sammenslåi­ngen.
VOLDSOM JOBB: Vestfolds Rune Hogsnes om sammenslåi­ngen.
 ?? ALLE FOTO: FREDRIK NORDAHL ?? har formidable oppgaver foran seg fram mot første januar 2020. – Da skal vi ha samme organisasj­onsnummer, sier
ALLE FOTO: FREDRIK NORDAHL har formidable oppgaver foran seg fram mot første januar 2020. – Da skal vi ha samme organisasj­onsnummer, sier
 ??  ?? STAPPFULLT: Det doble fylkesting­et i Tønsberg fylte salen til randen.
STAPPFULLT: Det doble fylkesting­et i Tønsberg fylte salen til randen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway