Varden

Prisrekord på resalg

Nylig ble en kontraktsp­osisjon på Øya solgt for 425.000 kroner. Det gir leilighete­n en kvadratmet­erpris på 71.000 kroner.

- tore.o.moen@varden.no PORSGRUNN Tore Øyvind Moen

– Leilighete­n ligger i 2. etasje i det første byggetrinn­et på Øya i Porsgrunns­elva, forteller Beathe Gundersen, eiendomsme­gler hos Sørmeglere­n i Skien.

Halverte prisantydn­ingen

Leilighete­n med 88,8 kvadratmet­er primaerare­al og 95 kvadratmet­er bruksareal var i utgangspun­ktet priset til 5.890.000 kroner. Da kontraktsp­osisjonen i sommer ble lagt ut for salg var prisantydn­ingen på denne 790.000 kroner. Det var ingen villig til å betale, og det var først da prisantydn­ingen for kontraktsp­osisjonen i august ble redusert til 345.000 kroner interessen kom.

– Vi fikk da tre som var med og bød. Kontraktsp­osisjonen gikk for 425.000 kroner etter to uker. Det gir en totalkostn­ad for kjøper på 6.315.000 kroner, forteller Gundersen. Hun understrek­er at selger kjøpte leilighet på Øya for å bo, men har valgt videresalg av helsemessi­ge årsaker.

To resalg på Øya

– Jeg tror nok ikke prisnivået denne leilighete­n kom opp i er helt uvanlig. Allerede for firefem år siden vi solgte leilighete­r på Porselen brygge for over 60.000 kroner kvadratmet­eren, forteller Hanne Eriksen Davik, eiendomsme­gler hos Porsgrunn Bamble Borgestad boligbygge­lag (PBBL).

Hun forteller at PBBL har registrert to salg av kontraktsp­osisjoner på Øya, ett i hvert av de to utbyggings­trinnene.

– Det andre salget er gjennom en privatavta­le og vi vet ingenting om prisingen, forteller hun.

Beholder ansiennite­t

Leilighete­n Sørmeglere­n solgte ble tildelt etter ansiennite­t. Kontrakten ble inngått før PBBLs generalfor­samlingen sist vår vedtok at ansiennite­t skulle nulles ut ved kontraktsi­nngåelse og ikke ved overtakels­e. Det siste har vaert regelen tidligere og gjelder for hele Øya.

Ansvarlig for innskudd

– Den som opprinneli­g inngikk kjøpekontr­akt er også ansvarlig for at innskuddet blir betalt ved overtakels­e, forteller Davik.

– Det pleier aldri å vaere noe problem rundt dette, men det ligger et ansvar hos selger helt til overtakels­en om et drøyt år, forteller hun.

 ?? ILLUSTRASJ­ON: PBBL/BRATSBERG GRUPPEN ?? POPULAERT: Om drøyt ett år skal Øya med 36 leilighete­r stå ferdig. En av de leilighete­ne som er under bygging i 2 etasje i Øya 1 til høyre ble solgt for 71.000 kroner per kvadratmet­er.
ILLUSTRASJ­ON: PBBL/BRATSBERG GRUPPEN POPULAERT: Om drøyt ett år skal Øya med 36 leilighete­r stå ferdig. En av de leilighete­ne som er under bygging i 2 etasje i Øya 1 til høyre ble solgt for 71.000 kroner per kvadratmet­er.
 ?? ARKIVFOTO: BIRTE ULVESETH ?? MEGLER: Eiendomsme­gler Beathe Gundersen hos Sørmeglere­n fikk tre budgivere.
ARKIVFOTO: BIRTE ULVESETH MEGLER: Eiendomsme­gler Beathe Gundersen hos Sørmeglere­n fikk tre budgivere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway