Varden

Vil forlate Odd hvis han ikke er førstevalg

Sigurd Hauso Haugen vil vaere førstevalg. Riku Riski ønsker å spille i 4-4-2-system.

- SKIEN Nils-Tore Olsen

Det er ikke bare spillere med utgående kontrakter som kan vaere på vei bort fra Odd (se sak under). Angrepstri­oen Sigurd Hauso Haugen, Riku Riski og Torbjørn Agdestein kan også forsvinne i løpet av vinteren.

Med Olivier Occéan og Rafik Zekhnini vil det bety at hele fem av de offensive spillerne som var i troppen ved starten av 2017 er borte året etter.

For Hauso Hugen handler det om å bli dyrket som et førstevalg.

– Jeg er i en tid i karrieren der jeg må begynne å spille fast. Det vil si at jeg må vaere i en klubb der jeg er et førstevalg og får spille mye. Jeg ønsker å vaere i en klubb der jeg starter første seriekamp neste sesong. Det er hva jeg tenker nå. Så den eneste grunnen til at jeg vil vaere i Odd neste år er hvis de vil satse på meg som førstespis­s. Hvis ikke vil jeg vekk. Det har jeg sagt til Dag-Eilev Fagermo.

Ny spiss prioritere­s

Det skjer nok ikke, i alle fall ikke om man tolker Fagermos uttalelser.

– Nå er vår førsteprio­ritet å finne en ny spiss og en sentral midtbanesp­iller – som går inn og forsterker laget. Det er førsteprio­ritet. Og kanskje en kantspille­r og en høyreback, sier treneren. – Er du en 4-3-3-spiss? – Om jeg spiller 4-3-3 eller 4-4-2 tror jeg ikke har så mye å si. Jeg tro det mest handler om at jeg kanskje ikke bør vaere i for mye faste rammer. Man kan jo se på rekken med Odd-spisser, Péter Kovács, Frode Johnsen og Olivier Occéan. De er ganske like. Så kommer jeg litt annerledes. Jeg er nok motsatt. Jeg har aldri tenkt at jeg skal bli som Occean. Jeg er ikke best på det. Mitt talent handler om at jeg må vaere med selv … en litt mer fri rolle.

– Jeg ser det ikke som sannsynlig ta noen kjøper meg ut av kontrakten, så da blir det kanskje snakk om et utlån. – Er det greit for deg? – Skal jeg en annen plass, så vil jeg at det skal vaere permanent. Jeg har avtalt å snakke med Fagermo etter sesongen.

4-4-2-formasjon

Riku Riski legger ikke skjul på at han gjerne vil spille i en 4-4-2-formasjon igjen.

– Jeg er ikke fornøyd med verken laget eller mine prestasjon­er i år. For min del er nok ikke 4-3-3 optimalt, men jeg ville gi det et annet forsøk etter tiden i Rosenborg. Jeg kan spille som ving, men det er ikke min beste posisjon. 4-4-2 er min naturlige formasjon. Jeg ønsker å spille i det igjen, men jeg vet ikke hva som skjer enda. Vi får se etter sesongen. I fotball vet man aldri.

– Jeg forstår jo at Riku Riski ønsker å spille i en annen formasjon. 4-4-2 er kanskje best. Det har han vaert aerlig på til meg, og jeg har full forståelse for det, svarer Fagermo. nils-tore.olsen@varden.no

 ?? BEGGE FOTO: NILS-TORE OLSEN ?? VIL VAERE FØRST: Sigurd Hauso Haugen vil vaere førstevalg­et i den klubben han skal spille for i 2018. Hvis han ikke blir det i Odd, vil han bort.
BEGGE FOTO: NILS-TORE OLSEN VIL VAERE FØRST: Sigurd Hauso Haugen vil vaere førstevalg­et i den klubben han skal spille for i 2018. Hvis han ikke blir det i Odd, vil han bort.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway